- Дата и час: 22 Ное 2024, 03:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Чужденците не плащат глоби по ЗДП
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Чужденците не плащат глоби по ЗДП
Хора,знаете ли,че чужденците не понасят никакви глоби и санкции при нарушаване на ЗДП ? Например,най-баналното - хващат чужденец с превишена скорост. Знаете ли какви са правилата - Акт /ако трябва/ подписва го и следва НП. Последното остава в архив,защото чужденецът няма адрес в страната където да му се връщи. Всичко остава в архива на КАТ. Чужденецът преминава транзит и може практически да извърши сто нарушения на ЗДП. Ще каже,че не носи талон и т.н. Т.е. Чужденците попадат под нашето законодателство,но санкция не им се налага. Нито черен печат,нито на границата проблеми,нищо. Защо е така. Моля за вашия коментар ако имате впечатления.
- Наблюдател
Re: Чужденците не плащат глоби по ЗДП
Е,ако това не е дискриминация,не знам кое е.
- stavrev
- Потребител
Колега,първо си ми взел запазената марка на името "наблюдател" в този форум,за което съм склонен да преглътна.Второ по проблема със глобите,които плащат чужденците по ЗДП явно не си в час. :-)
- наблюдател
Извинения на първия наблюдател,но нямах представа !
Моля,напишете,кое не е така и как е !
Моля,напишете,кое не е така и как е !
- не-Наблюдател
Колега адаш,утре ще ти отговоря изчерпателно на въпроса.Мога и сега ,но искам да бъда изчерпателен,а и да видя дали има някакви изменения във номативната база по тзи въпрос.
- наблюдател
След бегло проучване се установи,че нещата стоят по следният начин:
На чужденеца извършил нарушение по ЗДП се съставя акт като имената му се изписват на латиница.(интересно,дали германските полицаи ще изписват нашите имена на кирилица).След това акта отива във Външно министерство,а чужденеца си отива по живо по здраво.Наказателното постановление се изпраща по ГКПП-тата и ако евентуално този чужденец реши да премине през нашата република то тогава ще плаща.
Преди време се слагаше печат в паспорта на чужденеца и на границата плащаше.Още по-преди наказателното постановление се издаваше на място,чужденеца отиваше да плати и след като представи бордеро,тогава си тръгваше.Но сега с бурното развитие на демокрацията нещата стоят по друг начин.
На чужденеца извършил нарушение по ЗДП се съставя акт като имената му се изписват на латиница.(интересно,дали германските полицаи ще изписват нашите имена на кирилица).След това акта отива във Външно министерство,а чужденеца си отива по живо по здраво.Наказателното постановление се изпраща по ГКПП-тата и ако евентуално този чужденец реши да премине през нашата република то тогава ще плаща.
Преди време се слагаше печат в паспорта на чужденеца и на границата плащаше.Още по-преди наказателното постановление се издаваше на място,чужденеца отиваше да плати и след като представи бордеро,тогава си тръгваше.Но сега с бурното развитие на демокрацията нещата стоят по друг начин.
- наблюдател
Скъпи наблюдател,съмнявам се във всичко,особено в това,което казваш.
След като чужденците отговарят по българския закон,то ГКПП не са техния адрес. Освен това от личен опит-справка знам,че НП остават в района на КАТ,където са издадени. И ако наказващия орган / или този от външно/ изпращат НП на ГКПП,то как си избират на коя граница да го изпращат. Не вярвам. Моля,напиши все пак къде си прочел нещо по въпроса.
Покръстен.
След като чужденците отговарят по българския закон,то ГКПП не са техния адрес. Освен това от личен опит-справка знам,че НП остават в района на КАТ,където са издадени. И ако наказващия орган / или този от външно/ изпращат НП на ГКПП,то как си избират на коя граница да го изпращат. Не вярвам. Моля,напиши все пак къде си прочел нещо по въпроса.
Покръстен.
- Никс
Изпращат го на всички ГКПП.А те са свързани с компютърна мрежа.Говорих накратко с хора,които се занимават с това и те споделят твоето мнение,че по този начин те си остават безнаказани.А за това как е регулиран нормативно въпросът,с инструкция ли с наредба ли,не знам.Може и да е някакво международно споразумение. Не съм специалист в тая област.Но и това лесно може да се установи.
- наблюдател
Имам и още въпроси- за съжаление реторични. Как полицаите от КАТ-пътна полиция обясняват на чужденеца какво е нарушил и че искат да го накажат,при положение,че и двете страни не знаят общ език ? След като на чужденеца му се напише акт,а той не разбира български /естествено/ как го подписва,като не знае какво пише ? Добре,изпраща се по електронен път до всички ГКПП. Чужденецът отново влиза в страната.Връчват му го. Пак стои въпросът на какъв език се съставя - мисля,че на български - по ЗАНН. Започва да тече срок за обжалване. През това време въпросният чужденец си приключва задачите и отново напуска страната. Трябва да го чакаме да дойде следващ път. Ако това не стане ... студена вода.
- Никс
Информация за наложените глоби на чужденеца се въвежда в информационните системи на МВР. При следващо явяване на чужденеца на български ГКПП, същият не се пропуска, докато не заплати дължимата сума.
- катя
Наблюдател е много изчерпателен,но рядко някой проверява тази информация.
- 753
12 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|