начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Столичния Инспекторат - без законни правомощия по ЗАНН

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Столичния Инспекторат - без законни правомощия по ЗАНН

Мнениеот 5311276921 » 31 Яну 2012, 11:31

Здравейте ,
в качеството на "пострадал" , от незаконосъобразната дейност чиновници на Столичния Инспекторат , споделям с вас личен негативен опит и техники, за "усмиряване" на незаконния столичен инспекторат и общинските чиновници в София и страната :

1. Знайте и бъдете уверени в това, че служителите на "столичния инспекторат" са "терористи" и нямат никакви законови правомощия, тоест те не фигурират като упоменати в законите и конституцията . Те имат пълномощия в рамките на обектите на СТОЛИЧНА ОБЩИНА , а не в частни и други обекти , с частна или друга собственост. Инспектората на МВР проверява само полицията. Инспектората на съдебната власт проверява само Съдебната власт и т.н. Мога да продължа примерите, за да ви покажа , че правата на Столичния инспекторат, засягат само служители и обекти на столичната община, а не обикновенни граждани и частни и други имоти и обекти. Това е съществен факт, който следва да се осъзнае, за да бъде разбран смисъла на терора, който се провежда чрез този Инспекторат. Целта на терора е да се правят глоби , от които се издържат инспекторите и други лица от общината.
2.Знайте и бъдете уверени , че инспекторите от столичния инспекторат са невежи и не знаят законите. Изисквайте с разговор с тях, да ви представят "законните основания" на тяхните претенции, каквито те нямат и не могат да имат, защото тяхната дейност не е регламентирана със закон.
3.Изисквайте писменно да ви информират за нуждата от тяхното присъствие при вас, кой и защо ги е пратил при вас и с какъв документ и с какво законово основание . Ако те нямат писмен документ , регламентиращ задачата на тяхното присъствие при вас, то не разговаряйте с тях, докато не ви го представят. Те са случайни хора, минувачи , свидетели , но в никакъв случай не са длъжностни лица , упълномощени от закони.
4.Знайте че всяка отговорност е лична - и за нарушенията и за престъпленията. Ако не сте извършил наказуемо по закон деяние или нарушение , не сте отговорен за него пред закона. Поради липса на законно основание да упражняват дейност, интересът на служителите на Столичния инспекторат е без правно и законно основание и не сте длъжен да им отговаряте на въпросите.
Служителите на столичния инспекторат работат по наредби, изброени в сайта на столичния инспекторат или на съответната община. Тези наредби не са минали през Народното събрание и не са основание , да ви бъдат съставяни актове за административни нарушения.
5.Ако ви съставят констативен протокол или акт , веднага търсете наказателен адвокат или адвокат, който да ви напише жалба или самите вие си напишете жалба за нищожност на акта , поради липса на законово основание/липса на закон/ и противоречието на този акт с Конституцията -
"Чл. 4.
(1) Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната."
6. Всеки акт , следва да бъде вкарван в жалба за тормоз и заплахи , която жалба , да влиза в полицията и прокуратурата. Така бавно и постепенно полицаите и прокурорите ще разберат че служителите на столичния инспекторат нямат законови правомощия и тероризират и рекетират гражданите.
7.Ако имате познати или приятели адвокати , полицаи , съдии разисквайте този текст, за да разберете смисъла на написаното, както и да се убедите във верността му.
8.Прочетете и знайте наизуст определени текстове от Конституцията и Закона за административни нарушения, които оформят законовата невъзможност и правен абсурд, инспекторите на Столичния Инспекторат да се занимават с наказателна и административна дейност.
Така е сега, но ако се усетите, ако осъзнаете това, което е написано, нещата ще се променят.
5311276921
Младши потребител

Re: Столичния Инспекторат - без законни правомощия по ЗАНН

Мнениеот 5311276921 » 01 Фев 2012, 19:48

Информирам ви, че много често , фалшивите "актосъставители" без права, правят глупости , защото са глупави и неграмотни. Това трябва да бъде използувано, за да си запазите нервите и парите.
Една от редовните глупости , е да се правят актове задочно- без присъствието на "потърпевшия" от дейността на тези фалшиви актосъставители, както ще прочетете по долу.
Втора грешка която правят е , че съставят актове на фирми , а не на конкретните "жертви" , които са набедени във "виновност" , без да имат такава "виновност" по закон. Те нападат в глутница някой неподготвен човечец, който не ги очаква , който е стресиран и му оформят "административно нарушение" , каквото всъщност няма и никога не е имало.
Третата грешка е , че съставят актове по ЗАНН - Закон за административни нарушения и наказания, в който закон има един важен втори член, който гласи против действията на фалшивите актосъставители:
"Чл. 2. (1) Деянията, които съставляват административни нарушения, и съответните за тях наказания, се определят със закон или указ."
Този член е достатъчен и ясен , актовете направени от тези хора, да бъдат признати за нищожни.
Тези същества- "бандата актосъставители" , не знаят и не четат закона , по който всъщност правят актовете. Ако го прочетат, ще разберат , че няма закон или указ , който да регламентира тяхната работа и дейност и да им дава право да правят актове. Не е важно те дали ще разберат това- те са на заплата. Важното е вие да разберете това , за да си пазите нервите и парите.

"Споделям" едно ДОЗНАНИЕ - етап в борбата , да отстоявам гражданските си и законни права и интереси, от посегателството на тази "организираната група" -/ банда / наречена Столичен инспекторат.Както четете в постановлението на прокурора , тези лица са извършили престъпление и са пазени от висши сили , защото всъщност действуват по поръчка на тези висши сили.
Публикувам и ще публикувам документи и коментари с цел, да се убедите , че тези инспекторите за бандити на заплата - нямат законни права и пълномощия. Ако помислите , щесе пазите от тях , както се пазите от бездомните кучета. Публикувам документите защото някои лица от столичния инспекторат ,могат да четат и да разберат че получават заплата и изкарват хляба си по престъпен и незаконен начин.
Това не касае Веска Георгиева, която на нейната възраст и с нейния опит и служебно положение, има отчайваща нужда да бъде ограмотявана правно. От личния ми контакт с нея зная , че тя е виновна като ръководител - тя насъсква и изпраща неграмотни хора , да извършват административно - наказателна дейност , без законови пълномощия.
.................................................................................................................................

СРП ПРОКУРАТУРА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
№ 37628/14.11.08г. РАЙОННА ПРОКУРАТУРА - СОФИЯ
София _________________________________________________________________
ДО
09 РУ – СДМВР
П О С Т А Н О В Л Е Н И Е
за образуване на досъдебно производство
гр. София, 29.10.2008 г.

ГРОЗДАН ГРОЗЕВ- прокурор при Районна прокуратура гр. София, като взех в предвид, че са налице:
ЗАКОНЕН ПОВОД – чл. 208 т. 1 НПК- съобщение до прокурора за извършено престъпление
ДОСТЪТЪЧНО ДАННИ – чл. 211 НПК, съдържащи се в преписки – пр.пр. № 37628/08г. по описа на СРП, в която са събрани данни, че служител на Столичния инспекторат към Столична община изготвил АУАН 0 08-19-063/08.07.2008 г., в който като длъжностно лице в кръга на службата си удостоверил невярно обстоятелство – че в посочен час и време конкретно лице извършва административно нарушение, а в същност се установява, че лицето е било по същото време в гр. Бургас,
намирам, че са налице предпоставките за образуване на досъдебно производство за извършено престъпление от общ характер по смисъла на НК.
Предвид изложеното и на основани чл. 212 НПК,
П О С Т А Н О В И Х:
ОБРАЗУВАМ досъдебно производство против Мария Асенова Копрева, за това че в гр. София на 08.07.2008 г., като длъжностно лице в кръга на службата си съставила официален документ АУАН № 08-19-063/08.07.2008 г., в който удостоверила невярно обстоятелство – че на 08.07.2008г. около 09.30 часа в район „Люлин” на СО на бул. „Европа” и „Околовръстен път” Любомир Димитров Мулетаров разполагал харугви/ винил с дървена полурамка и тел в горния край, която се закачва на забит гвоздей на дървета/ по дърветата, - с цел да бъде използван тоя документ като даказателство за това обстоятелство/ да бъде издадено наказателно пастановление против Мулетаров от Кмета на Район „Люлин”/ -
- престъпление по чл. 311 ал. 1 НК
В хода на разследването се извърши следното:
Да се разпитат като свидетели всички лица, посочени в материалите по преписката. При нужда да се изготвят и очни ставки. Да се установи от тези разпити дали длъжностно лице не е било подбудител на извършеното престъпление, като в тази връзка да бъде зададен въпрос на свидетелите Станислав Александров и Стела Цветкова дали не им е било наредено от някои от началниците / за което сочи Александров в обясненията му- сочейки на лист 13/ „моят пряк началник”/ да се изготви АУАН против конкретното лице. Да се установи кой е прекият началник на Александров и да се разпита като свидетел. Да се съберат подробни характеристични данни за автора на деянието – Копрева, длъжностна характеристика, служебна характеристика/ с оглед преценката за наличие на ал. 2 на чл. 311 НК/, свидетелство за съдимист. Да се изиска и пролижи по делото оригиналът на АУАН И СЪОТВЕТНОТО Наказателно пастановление. Да се установи има ли други издадени АУАН /с оглед преценката на чл. 26 ал. 1 НК/, като се приложат оригиналите им в материалите по досъдебното производство. Да се установи по кой от тях е издадено наказателно пастановление, обжалвано ли е и образувано ли е НАХД за това в Районен съд гр. София, да се установят и посочат номерата на делата, както и писменна справка за хода на делата – чрез изискването и за нуждите по досъдебното производство от представителите на съставите. Да се докладва делото в СРП преди привличане на виновното лице в качеството му на обвиняем с изготвен проект на постановление за това.
Периодично водещият разследването да докладва делото в СРП за изпълнение на указанията, като при необходимост от повече време за провеждането на разследването, да направи своевременно предложение за изготвяне на искане до Градската прокуратура- гр. София, по ред на чл. 234 НПК.
ОПРЕДЕЛЯМ срок за разследването – законоустановен.
Постановлението, в едно с преписката, да се изпрати на 09 РУ- СДМВР за изпълнение.

ПРОКУРОР:
/ГРОЗДАН ГРОЗЕВ/
5311276921
Младши потребител

Мнениеот daksus » 01 Фев 2012, 20:20

:lol: :lol: :lol:
Много гняв си им събрал на тия от инспектората,а :wink:
Големи сладури са с тия Лади нивички ама пък чак мутри и не знам си какви не съм сигурен, тия хора са събрани от кол и въже, познавам някой от тях, горе на 5-ти етаж на Париж 5 са 5 души в една стая и се топлят на печка с дърва. Единственото, с което съм съгласен с теб е че са много некадърни и неграмотни, но те повечето общински служители са такива. Не си хаби нервите с тях и не ги взимай присърце, обжалвай и да не ти дреме.
daksus
Младши потребител

Мнениеот 5311276921 » 01 Фев 2012, 21:28

:D :D
"Много гняв си им събрал на тия от инспектората,а "
Не! Смени думата "гняв" с думата "отвращение" .
Целта на присъствието ми тук , е "превантивна" и "възпитателна" , както и за мен самия. Аз не съм юрист, но вече пестя време и пари , чрез придобиване на примитивна юридическа грамотност. Вероятно съм спестил вече поне 10 хиляди левове от напъни и опити, да бъда санкциониран от "агенции" , "агенти" и инспектори. Сладурите от Столичния Инспекторат бяха 44 акта , на стойност от 200-1000 лева, което прави най-малко 8800 лева.И тези актове, са по някакви "пършиви" наредби , никоя от която не започва със "законно основание" , а с "протоколни решения" и които "протоколи" и "протоколни решения" /разбира се/ нямат сила на закон.
Прочети само "Правилника" на този инспекторат и потърси мястото му в правния свят:
http://inspectorat-so.org/index.php?opt ... &Itemid=54
После се замисли и се засмей , защото 3 милиона са събрани само миналата година, от АУАНН без закон и основание. Това е бизнес!
Излиза че София не се управлява от Закони , а от "протоколи" и с "протоколи" ????
Имах спор с юристи, относно законната стойност на тези протоколи.Наложи се да им показвам и доказвам, че тези протоколи нямат и не съдържат законни основания. Направете си труда да проверите написаното тук и ме опровергайте. И така е от години, без някой да се замисли.
Юристите млъкнаха.
Виж в публикациите лицата на инспекторите от сорта на ТРИФОН ГЕОРГИЕВ - изкарах си даже , негова снимка в сайта. Аз съм му фен, защото той гони възрастни хора и бабички по Централния пазар, рита ги, бие ги , краде им стоката. Ей това е "мутра"- виж му снимката.
http://www.monitor.bg/article?id=256594
А медииите- вестници и телевизия , вместо да го запитат , на какво правно и служебно основание гони и рита тези хора, го снимат, цитират и му дават хъс.
Гледал съм репортажи с него по телевизията., Героя Три-фон не се бори с "ТРИглавия змей" , а с пенсионери , които не са умрели още и имат останала сила да продават стоката си.
Нима да продадеш това, което си изработил е криминално деяние? НЕ! НЕ Е !
Криминално и мутренско е това, което Инспектората прави , пред очите на всички - медии, юристи , полицаи, общуство.
Тези същества не работят и не произвеждат, те не са полезни за себе си и за околните. Те са над 400 човека!
Трифон вреди , на себе си и на околните, защото "раздава правосъдие" и оценки , без да има основание и право на това. Той е слуга, разсилен, който се държи като господар- което мечтаят да правят всички слуги и разсилни. Трифон навреди на Инспектората и на Веска Георгиева, защото ме предизвика с поведението си и ме накара да се заровя в бумаги и закони. Аз не се отказвам лесно. Интересно ми е . а това са материали от 2008 година.
Скоро ще публикувам и неговите обяснения , протоколи за разпит и писания- ще бъде интересно и смешно.
Той и Веска Георгиева си отиват - лика прилика в наглостта. И има там още няколко "бивши ченгета" , всъщност милиционери- пенсионери , намерили ясла и цицка, от която да се хранят и сучат. Видях ги когато видях за първи път Веска Георгиева и мога да ти споделя , че са готови да умрат на "работното си място".
Но това не е всичко, което мога да ти кажа и разкажа.
"Много гняв си им събрал на тия от инспектората,а "
Не! Смени думата "гняв" с думата "отвращение" .

"Не си хаби нервите с тях и не ги взимай присърце, обжалвай и да не ти дреме."
Така е, но ти четеш и ти е интересно. И на мен ми е интересно! Станахме двама! Вероятно има и още , четат и тези - от Столичния Инспекторат - интересно им е! Учат се , заедно с мен !
Благодаря за коментара и препоръката.
5311276921
Младши потребител

Назад към Административно право