- Дата и час: 25 Ное 2024, 18:14 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ВРЕМЕННА АДРЕСНА РЕГИСТРАЦИЯ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
ВРЕМЕННА АДРЕСНА РЕГИСТРАЦИЯ
Здравейте, от доста време се мъча да намеря отговор на въпроса и проблема си но без резултат. Приятелят ми не е от София, а му се налага да си направи временна адресна регистрация в София, за да може да се регистрира в бюрото по труда. Казаха ми, че трябва да отиде собственика на жилището в което живее с нотариален акт за собственост, но той живее под наем, а наемодателя му отказва да отиде с него в общината, за да попълни нужните документи. Казаха ми за вариант в който той може сам да се запише в домовата книга на адреса на който живее и да отиде да се регистрира в общината. Не знам защо нещата са толкова сложни при положение, че става дума за ВРЕМЕННА АДРЕСНА РЕГИСТРАЦИЯ. Ако някой може да ми каже по какъв начин да постъпи, ще съм много благодарна, защото вече съм в безисходица и не знам към кого и как да се обърнем. Благодаря предварително.
- glezoranka
- Нов потребител
Re: ВРЕМЕННА АДРЕСНА РЕГИСТРАЦИЯ
Здравейте!
Аз самата имам временна регистрация и не бепе никак сложно да я направя. Попълва се една декларация от името на желаещия временна декларация и една друга декларация от наемодателя, че е съгласен да му предостави временно жилище под наем. Хазяинът не трябва да ходи никъде , но трябва да декларира съгласието си в дома му временно да живее... еди кой си.
Тези декларации се вземат от кметството.
Дано съм помогнала.
Аз самата имам временна регистрация и не бепе никак сложно да я направя. Попълва се една декларация от името на желаещия временна декларация и една друга декларация от наемодателя, че е съгласен да му предостави временно жилище под наем. Хазяинът не трябва да ходи никъде , но трябва да декларира съгласието си в дома му временно да живее... еди кой си.
Тези декларации се вземат от кметството.
Дано съм помогнала.
- hanex
- Нов потребител
Извинете - имала съм предвид "желаещия временна регистрация" а не "желаещия временна декларация"
- hanex
- Нов потребител
Отправна страна закона за гражданската регистрация изисква без значение каква е регистрацията-временна или постоянна да се представя освен договор за собственост или договор за ползване на имота и декларация за съгласие на собственика на имота да се извърши адресната регистрация на имота. Декларацията за съгласие се дава пред длъжностното лице в кметството или чрез нотариална заверка на подписа на декларацията за съгласие,Виж чл.92 ал.2 от ЗГР.
- sadiata
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|