начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Глоба за превишена скорост чрез заснемане

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Глоба за превишена скорост чрез заснемане

Мнениеот provider » 19 Юли 2011, 15:15

Вчера получих по пощата Електронен фиш за налагане на глоба на стойност 150 лв. Приложена е и 1 снимка към фиша. Карах служебна кола в посока кръговото между Стара Загора-Димитровград. Винаги в този участък до летище Стара Загора карам с 50-60 км/ч, защото знам, че има скоростни камери и се пазя.
Определено съм сигурен в себе си и в скоростта, с която съм карал. 150 лв си е гавра!
Разпирах насам-натам приятели и ми казаха, че като ми изпращат фиша трябва да има не 1, а 2 или повече приложени снимки, за да се направи съпоставка времево, а и оттам как се изнася колата по пътното платно. На робот дето снима и може да прикачи скорост от някоя друга кола не вярвам.
Кажете какво мога да направя в случая, за да избегна тази глоба? Искам да подам обжалване и да си изискам други снимки от този ден, за да видя дали наистина е така.

Мерси предварително!
Всичко, което не ме убива, ме прави по-силен !!!
www.gadgetstore.ovo.bg - Гъби кладница за отглеждане у дома
(\__/) Това е Зайо Байо. Копирайте го в
(='.'=) подписа си, за да му помогнем да
('')_('') превземе света!
provider
Нов потребител

Re: Глоба за превишена скорост чрез заснемане

Мнениеот kremen » 20 Юли 2011, 14:51

Щом си карал служебна кола, би трябвало да изпратят снимката и акта на собственика й, т.е. на фирмата. Моят съвет е: подавай възражение без да се колебаеш! Срокът е три дневен от получаването на съобщението!
kremen
Младши потребител

Re: Глоба за превишена скорост чрез заснемане

Мнениеот mustela » 26 Юли 2011, 23:51

Моят съвет е -плати си в 14 дневният срок! 1.Снимката ти не е до летището ,а на около километър от кръговото ,където свършва магистралата. 2.От системата ,,Sitraffic Linx ERS400'' се праща само една снимка.
3.Камерата се тества най-редовно ,така ,че не бъди толкова сигурен в скоростта си!/карал си поне със 94 км/ч!
Ако толкова желаете може да отидете в сектор ,,Пътна Полиция''-Стара Загора и там ще може да видите и въпросната втора снимка, също така и удостоверение от Български институт по метрология ,4е да повярвате ''На робот дето снима'' След това ако още не сте хванали вяра може да подадете обжалване,ако толкова много ви се пише,но не виждам на какво основание! Ако имате други въпроси по темата заповядайте...
mustela
Нов потребител

Назад към Административно право