Здравейте.
Ако книжката ми е била отнета за определно време и ми е била наложена глоба, но към днешна дата срока на лишаването от правоуправление вече е изтекъл, но не съм си взел книжката от КАТ /защото не съм платил глобата/, то какво ще ми е наказанието ако сега ме спре КАТ. Пак казвам - наказанието ми лишаване от правоуправление вече е изтекло!
Благодаря ви.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 16:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
каква е санкцията
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: каква е санкцията
При добър АДВОКАТ НЯМА НАКАЗАНИЕ, тъй като са изтекли сроковете.
- rim_konsul
- Потребител
reg_reg1 написа:Здравейте.
Ако книжката ми е била отнета за определно време и ми е била наложена глоба, но към днешна дата срока на лишаването от правоуправление вече е изтекъл, но не съм си взел книжката от КАТ /защото не съм платил глобата/, то какво ще ми е наказанието ако сега ме спре КАТ. Пак казвам - наказанието ми лишаване от правоуправление вече е изтекло!
Благодаря ви.
Като за неносене на СУМПС - 10 лв. глоба, ако нямате проблем с точките.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
- kuzdov
- Потребител
При мен случая е същия- наказанието ми лишаване от право да управлявам МПС изтече, но не съм ходил да си взема книжката от КАТ, защото въобще нямам намерение да си плащам глобата. Спряха ме и ми написаха акт, а после издадоха и наказателно постановление, че управлявам МПС след като съм бил лишен от това по административен ред.
Естествено обжалвах, защото към момента на спирането ми от КАТ, лишаването от право да управлявам МПС вече е изтекло.
Сега се чудя дали съда ще отмени изцяло наложената ми санкция и няма да плащам нищо или ще я намали до 10 лева. Някои ми казват, че съдът ако установи, че към момента на проверката лишаването от право да управлявам МПС е било вече изтекло, то щял да ме освободи изцяло от наказанието, нищо че не съм представил книжката си в момента на проверката. Така дори няма да платя и глоба за това, че не съм носил СУМПС -то!!!Вярно ли е това!
Естествено обжалвах, защото към момента на спирането ми от КАТ, лишаването от право да управлявам МПС вече е изтекло.
Сега се чудя дали съда ще отмени изцяло наложената ми санкция и няма да плащам нищо или ще я намали до 10 лева. Някои ми казват, че съдът ако установи, че към момента на проверката лишаването от право да управлявам МПС е било вече изтекло, то щял да ме освободи изцяло от наказанието, нищо че не съм представил книжката си в момента на проверката. Така дори няма да платя и глоба за това, че не съм носил СУМПС -то!!!Вярно ли е това!
- niki_85_niki
- Нов потребител
след като не сте си платил глобата и е минал повече от месец от датата на влизане в сила на предишното НП по което е била наложена тази глоба, значи сте станал неправоспособен на основание чл. 171, т.1, "д" от ЗДвП - бъдете сигурен че Ви е била издадена заповед за налагане на принудителна административна мярка временно лишаване от право да се управлява МПС до заплащане на глобата. Тези заповеди имат предварително изпълнение по чл. 172, ал. 5 от ЗДвП, поради което от издаването им се изпълняват. Вие сте предупреден по чл. 190, ал.3 вр. чл. 157, ал.8 от ЗДвП че срокът за доброволно изпълнеие на глобата е само 1 месец, след това сте обект на държавна принуда по чл. 171, т.1 "д" от ЗДвП. Ако Ви предстои подновяване на СУМПС също трябва да сте платили всички глоби - чл. 159, ал.2 от ЗДвП.
- iva_sh
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|