- Дата и час: 25 Ное 2024, 16:18 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отнемане на свидетелство за правоуправление на МПС
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
16 мнения
• Страница 1 от 1
Отнемане на свидетелство за правоуправление на МПС
Здравейте ,
Преди два дни - на 29.09.2010 г. се явих в КАТ Пловдив за да се поинтересувам дали са ми прехвърлили досието от КАТ Хасково , за което бях подал молба преди месец и половина .Представих си Свидетелството за правоуправление за да проверят .Тогава в досието намират три акта по които са ми издадени но не са ми връчени наказателни постановления , едното от които наказателни постановления с дата на издаване 13.01.2009 г. е по чл.182 ал.1 т.4 от ЗДВП с глоба 150 лв и лишаване от право да управлява МПС за срок от 1 месец.Връчиха ми наказателното постановление и не ми върнаха книжката - задържаха си я при тях , след като се подписах на постановлението - горе полицая записа , че съм предал свидетелството за правоуправление на 29.09.2010г.
Та въпроса ми е
Мога ли да си го получа обратно и да обжалвам в съда наказателното постановление и няма ли давност все пак. Изобщо мога ли нещо да направя въобще.Оттогава са минали година и осем месеца ...
Преди два дни - на 29.09.2010 г. се явих в КАТ Пловдив за да се поинтересувам дали са ми прехвърлили досието от КАТ Хасково , за което бях подал молба преди месец и половина .Представих си Свидетелството за правоуправление за да проверят .Тогава в досието намират три акта по които са ми издадени но не са ми връчени наказателни постановления , едното от които наказателни постановления с дата на издаване 13.01.2009 г. е по чл.182 ал.1 т.4 от ЗДВП с глоба 150 лв и лишаване от право да управлява МПС за срок от 1 месец.Връчиха ми наказателното постановление и не ми върнаха книжката - задържаха си я при тях , след като се подписах на постановлението - горе полицая записа , че съм предал свидетелството за правоуправление на 29.09.2010г.
Та въпроса ми е
Мога ли да си го получа обратно и да обжалвам в съда наказателното постановление и няма ли давност все пак. Изобщо мога ли нещо да направя въобще.Оттогава са минали година и осем месеца ...
- nikky
- Нов потребител
Re: Отнемане на свидетелство за правоуправление на МПС
nikky написа:...
Та въпроса ми е
НЕ!
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
[/quote]
Та въпроса ми е
Мога ли да си го получа обратно и да обжалвам в съда наказателното постановление и няма ли давност все пак. Изобщо мога ли нещо да направя въобще.Оттогава са минали година и осем месеца ...[/quote]
ДА. Имаш 7 дни от връчването на НП.
Та въпроса ми е
Мога ли да си го получа обратно и да обжалвам в съда наказателното постановление и няма ли давност все пак. Изобщо мога ли нещо да направя въобще.Оттогава са минали година и осем месеца ...[/quote]
ДА. Имаш 7 дни от връчването на НП.
- toshko_berk
- Нов потребител
ЗАНН - Чл. 58. (1) Препис от наказателното постановление се връчва срещу подпис на нарушителя и на поискалия обезщетение.
(2) Когато нарушителят или поискалият обезщетение не се намери на посочения от него адрес, а новият му адрес е неизвестен, наказващият орган отбелязва това върху наказателното постановление и то се счита за връчено от деня на отбелязването.
...Правите ли разлика, между "връчване" (като юридическо понятие) и получаване на екземпляр от Постановлението /за информация/, което вероятно, касае Вашия случай?!
(2) Когато нарушителят или поискалият обезщетение не се намери на посочения от него адрес, а новият му адрес е неизвестен, наказващият орган отбелязва това върху наказателното постановление и то се счита за връчено от деня на отбелязването.
...Правите ли разлика, между "връчване" (като юридическо понятие) и получаване на екземпляр от Постановлението /за информация/, което вероятно, касае Вашия случай?!
Последна промяна georgiev_sfbg на 01 Окт 2010, 12:33, променена общо 1 път
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
georgiev_sfbg написа:ЗАНН - Чл. 58. (1) Препис от наказателното постановление се връчва срещу подпис на нарушителя и на поискалия обезщетение.
Но не е отбелязан никакъв опит за връчване
- nikky
- Нов потребител
nikky написа:georgiev_sfbg написа:ЗАНН - Чл. 58. (1) Препис от наказателното постановление се връчва срещу подпис на нарушителя и на поискалия обезщетение.
Не е отбелязано на Вашия екземпляр от Постановлението или къде?
nikky написа:...с дата на издаване 13.01.2009 г. е по чл.182 ал.1 т.4 от ЗДВП с глоба 150 лв и лишаване от право да управлява МПС за срок от 1 месец. ...
...Съмнявам се, някой, да Ви е чакал близо 2год., за да Ви го "връчи" лично!
nikky написа:... след като се подписах на постановлението - горе полицая записа , че съм предал свидетелството за правоуправление на 29.09.2010г.
...
...Какъв текст предшества подписа Ви?
Последна промяна georgiev_sfbg на 01 Окт 2010, 12:41, променена общо 1 път
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
Здравейте, имам следния казус:
На 30 септември при получаване на новите си документи за самоличност, от Кат искат да отнемат свидетелство за правоуправление за 6 месеца и отново да се полагат всички изпити по категории, т.к на лицето са отнети всички контролни точки още през 2007 година. Лицето след 2007 г. нееднократно се е явявало в Кат за заплащане на фишове и актове, за които има издадени наказателни постановления (без отнемане на контролни точки) и си е вземало отнетия талон (това е видно от наказателните постановления). Преди няколко дни същото това лице преминава курс за частично възстановяване на контролни точки. Имали съдебна практика с подобен тип казуси, за да се запозная какъв изход може да се очаква.
На 30 септември при получаване на новите си документи за самоличност, от Кат искат да отнемат свидетелство за правоуправление за 6 месеца и отново да се полагат всички изпити по категории, т.к на лицето са отнети всички контролни точки още през 2007 година. Лицето след 2007 г. нееднократно се е явявало в Кат за заплащане на фишове и актове, за които има издадени наказателни постановления (без отнемане на контролни точки) и си е вземало отнетия талон (това е видно от наказателните постановления). Преди няколко дни същото това лице преминава курс за частично възстановяване на контролни точки. Имали съдебна практика с подобен тип казуси, за да се запозная какъв изход може да се очаква.
- ani_kancheva
- Младши потребител
georgiev_sfbg написа:nikky написа:georgiev_sfbg написа:ЗАНН - Чл. 58. (1) Препис от наказателното постановление се връчва срещу подпис на нарушителя и на поискалия обезщетение.
Не е отбелязано на Вашия екземпляр от Постановлението или къде?nikky написа:...с дата на издаване 13.01.2009 г. е по чл.182 ал.1 т.4 от ЗДВП с глоба 150 лв и лишаване от право да управлява МПС за срок от 1 месец. ...
...Съмнявам се, някой, да Ви е чакал близо 2год., за да Ви го "връчи" лично!nikky написа:... след като се подписах на постановлението - горе полицая записа , че съм предал свидетелството за правоуправление на 29.09.2010г.
...
...Какъв текст предшества подписа Ви?
Да не е отбелязан на моя екземпляр и полицая на гишето също се учуди , и ме пита - ама не са ли ви търсили досега?!Затова и записа - СУ предадено на 29.09.2010- това е и текста предшестващ подписа ми
- nikky
- Нов потребител
nikky написа:...
Да не е отбелязан на моя екземпляр и полицая на гишето също се учуди , и ме пита - ама не са ли ви търсили досега?!Затова и записа - СУ предадено на 29.09.2010- това е и текста предшестващ подписа ми
...Съществен пропуск от тяхна страна!
...Късметлия!
...Обжалвай!
...Резултатът от обжалването, е отделен въпрос!
http://bgcar.eu/kola-kat-globa.php
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
Искам да питам...(малко извън темата): ако ти съставят два акта едновременно (за алкохол и клаксон) наказанието едновременно ли тече ,или първо минава за алкохола ( 8 месеца) и после за клаксона (6 месеца) ???
- lelemale338
- Нов потребител
Акумулират се - или иначе казано поглъщат се. По-тежкото наказание поглъща по-лекото. По принцип.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Чл. 18. ЗАНН Когато с едно деяние са извършени няколко административни нарушения или едно и също лице е извършило няколко отделни нарушения, наложените наказания се изтърпяват поотделно за всяко едно от тях.
- centur
- Младши потребител
6 месеца без книжка за ползване на клаксон? К'ви 6 месеца, тия да не са луди? Това се наказва с глоба от 10 лева...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
ОТ ЧИСТО ЛЮБОПИТСТВО - какъв си???
- rim_konsul
- Потребител
[quote="ivan_lawyer"]Акумулират се - или иначе казано поглъщат се. По-тежкото наказание поглъща по-лекото. По принцип.[/quo
Досега не съм срещал кумулиране на административни наказания - къде си сънувал това?:)
Досега не съм срещал кумулиране на административни наказания - къде си сънувал това?:)
- blackthorn
- Младши потребител
В тия форуми има такива бисери, че направо да им се радваш.
Не се притеснявай, акумулация на адм.нарушение и какво ли не още.
Не се притеснявай, акумулация на адм.нарушение и какво ли не още.
- rim_konsul
- Потребител
16 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|