начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

НП глоба с 5000лв, по чл. 72 от ЗЗП

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

НП глоба с 5000лв, по чл. 72 от ЗЗП

Мнениеот burgazzz » 22 Фев 2010, 23:25

Здравейте,

Нужен ми е съвет по следния въпрос:

Миналата година 2009, внесох от САЩ обувки,произведени в Китай.
За същите ми бе забранено от КЗП да ги продавам и предлагам на потребителите преди да им бъдат извършени изследвания, удостоверяващи тяхната безопасност. След 2 месеца, ми съставиха акт въз основа чл. 72 от ЗЗП. Аз написах възражение, тъй като стоката не бе предлагана на потребителите по никакъв начин. След това представих необходимите изследвания, според които стоката не предсатвлява опасност по нито един критерий.
Днес получих НП което ме глобява с 5000лв, пак според чл. 72 от ЗЗП.

Правомерно ли е това????????

чл. 72 от ЗЗП гласи:
Чл. 72. Производителите на стоки и лицата, предоставящи услуги, предлагат стоки и услуги на потребителите след извършване на дейностите по оценяване и удостоверяване на съответствието им с нормативно установените изисквания за безопасност. Разходите за оценяване и удостоверяване на съответствието са за сметка на производителите на стоки и лицата, предоставящи услуги.
burgazzz
Нов потребител

Назад към Административно право