начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

И пак за отнета книжка

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

И пак за отнета книжка

Мнениеот DaiteSavet » 26 Юли 2007, 13:08

Първо здравейте на всички,
вчера на 25.07 се качих на автомобила си и имах серозна причина да го направя.Спряха ме.Дрегера показа 1.13 промила и ми комфискуваха книжката.Шофирам от година и 8 месеца.Не знам какво да правя.Единия от полицаите беше доста груб псува по мене
(това няма значение де), но ми каза че без условна присъда и 800 лв глоба няма да мина. Така ли е наистина защото съм изтръпнал ?
Станах престъпник...
Нямам удър ,няма превишена скорост.
Моля ви се някой компетентен по въпроса дайте съвет :( :oops:
DaiteSavet
Нов потребител

Мнениеот bebitor » 26 Юли 2007, 13:24

А каква Ви беше спешната причина???
Само веднъж съм срещнала наистина такава- бащата, макар и пийнал, е трябвало да шофира, за да спаси умиращото си дете след инцидент на една хижа и безкрайно закъсняваща бърза помощ, която дори не е успяла да стигне до хижата :!:
Ако Вашият случай не е такъв, не виждам какво Ви дава право да считате, че сте по-малко виновен от другите пияни шофьори :!:
Как не Ви е срам :!:
Всеки ден в този форум някой реве колко е нещастен, дето му взели свидетелството за правоуправление за това, че е шофирал пиян :!:
И всеки ден черната хроника нараства до безумие заради такива като Вас :evil:
Не само трябва да Ви вземат книжките, ами и никога да не ги връщат :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот DaiteSavet » 26 Юли 2007, 13:37

bebitor написа:А каква Ви беше спешната причина???
Само веднъж съм срещнала наистина такава- бащата, макар и пийнал, е трябвало да шофира, за да спаси умиращото си дете след инцидент на една хижа и безкрайно закъсняваща бърза помощ, която дори не е успяла да стигне до хижата :!:
Ако Вашият случай не е такъв, не виждам какво Ви дава право да считате, че сте по-малко виновен от другите пияни шофьори :!:
Как не Ви е срам :!:
Всеки ден в този форум някой реве колко е нещастен, дето му взели свидетелството за правоуправление за това, че е шофирал пиян :!:
И всеки ден черната хроника нараства до безумие заради такива като Вас :evil:
Не само трябва да Ви вземат книжките, ами и никога да не ги връщат :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Спешната причина приятел беше , че дядо ми който живее на село паднал на излизане от клозета и ми звъни защото от бърза помощ ще изчакат а умре докато стигнат до там и да го намерят.
Баща ми кола няма .
Акта ми е от 2.30 през ноща станах от сън....
Aко нещо се случи със твой близък роднина ти няма ли да тръгнеш?
Или ще чакаш новините на следващия ден?
Както и да е взеха ми книжката , но човека е жив и си почива в Прогов с 2 гипсирани ръце от което съм доволен все пак...
Въпроса ми е сега какво ме очаква, дали ми трябва адвокат и така нататъка ?? :cry:
DaiteSavet
Нов потребител

Мнениеот bebitor » 26 Юли 2007, 13:55

Адвокат ще Ви трябва, намерете си!
А за това какво Ви чака- разгледайте сходните теми, много пъти е отговаряно на този въпрос.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот Gabi1 » 27 Юли 2007, 14:42

Но за 1,13 промила няма да ви осъдят, спокойно, съдят за над 1,2. Освен ако сте дали кръв и не покаже повече. И книжка не се конфискува, а се отнема със заповед. Ще трябва да живеете известно време без нея плюс глобата.
Gabi1
Потребител

Мнениеот DaiteSavet » 27 Юли 2007, 14:56

много Ви благодаря Gabi1
това вече е компетентентният отговор който исках да чуя :-|
пожелавам Ви всичко най-хубаво
DaiteSavet
Нов потребител

Мнениеот ttodoroff » 27 Юли 2007, 15:01

Ако това което казваш е вярно - извършеното деяние не е виновно. Следователно със средно грамотен адвокат ще се измъкнеш. Обжалвай, и пусни до Министъра оплакване срещу полицаите. Имаш ли свидетели?
ttodoroff
Младши потребител

Мнениеот mmpmmp » 27 Юли 2007, 15:52

Стига напада хората , явно си голям нервак и хулиш за всичко не си съдник на никои да изразяващ мнението си спрямо личноста на хората без да ги познаваш лично,защото и аз ако съдя по твоето нервно състояние ти също представляващ опасност ,като участник в движението,било като водач на МПС или пешеходец и т.н. Приятен уикенд ти желая и успокой топката никой не е съвършен,съвършенни сме само в мечтите си !!!
mmpmmp
Младши потребител

Мнениеот ttodoroff » 27 Юли 2007, 16:00

Люти, ако това което казва човека е вярно - първо полицаите не са имали основание да го спират (освен ако са имали някакво мероприятие - обща проверка и т.н.), второ дори и да е извършил нарушение, те следва да се държат възпитано, а не да го обиждат, и терто - само съдът може да определи дали той е действал виновно, а ако не е и 5 промила да са му отчели - пак няма да носи отговорност. Между другото защитавал съм полицаи обвинени (според тях неоснователно), според другото лице - основателно - всичко е въпрос на свидетели в такава ситуация, а и практиката показва, че свидетелите виждат различни неща в стресови ситуации.
ttodoroff
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 30 Юли 2007, 22:11

Ей, ти си поредният, който като получи съвет, почва да псува тези, които са му го дали.
Ако не карате пили, много хора биха били още живи.... И понеже съм от другата страна - пожелавам ефективно изтърпяване на присъда на всички виновни! Онзи ден бях на поредното подобно ПТП. Това са потенциални убиЙци на пътя! Ако зависи от мен - няма напредпазливост! Щом си седнал пиян на волана, значи има умисъл към причинените вреди!
Gabi1
Потребител

Re: И пак за отнета книжка

Мнениеот mimkata_vd » 13 Яну 2009, 14:33

Здравейте!Приятелят ми преди известно време(ок.2г) го хванаха с 0.9 алкохол и наказанието беше 8 месеца лишаване от книжка и 250 лв глоба. Беше ужасно просто 8 месеца ходихме пеша в най-големия студ, но си го заслужава,защото според мен няма оправдание за алкохола.Защото вместо да спасиш един човек-ти убиваш друг.Няма да те съдят, но ще си понесеш наказанието и от тук натам си бери акъла!А ето по този случай и не6то много впечатляващо http://www.vbox7.com/play:0992d053
mimkata_vd
Нов потребител

Мнениеот plamen_penev » 16 Яну 2009, 22:02

Ако това, което казва човекът за дядо му не е истина - направо си е за присъда! Мразя пиещи и каращи след това шофьори!
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот vetre » 17 Яну 2009, 23:47

този клип от в-бокса е режисиран и не е истински случай.
иначе ако ти се занимава и рискуват малко пари с добър адвокат
може да намери някоя процесуална грешка и да се оттървеш.
vetre
Потребител

Назад към Административно право