начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

репатрация

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

репатрация

Мнениеот ivan2 » 30 Сеп 2008, 10:19

Колеги, здравейте!
Искам да ви помоля за становище и помощ във връзка с мое дело, което съм завел срещу "паяците".
Беше ми вдигната колата. Подадох жалба в съда за отмяна на ПАМ, с граждански иск за присъждане на вреди. Иска подадох срещу общината. Това ми е ответника и по жалбата срещу ПАМ, и по гражданския иск. По делото се приложи информация относно служебното правоотношение на полицая, автор на ПАМ. Оказа се, че е назначен от Директора на ОДП, и е на работа в ОДП. Сега се колебая относно процесуалната правосубектност на ответника по гражданския иск - дали е надлежна страна? Всъщност считам, че не е, тъй като общината не носи отговорност в случая. Акта - ПАМ, е издаден от съответния административен орган, и той, респ.службата, на която е подчинен, носи отговорност. Общината е възложила на "ОБщинска охрана" ЕАД извозването, но и това ЮЛ не носи отговорност, тъй като е изпълнявала заповед на полицая. Въпроса ми към колегите е: Към кого да предявя гражданския си иск?
Моля за вашето съдействие и солидарност. ОБЕЩАВАМ да публикувам резултатите от делото, като стъпка към по-"масирано" противодействие на произвола на тези самозвани пазители на реда.
ivan2
Потребител

Re: репатрация

Мнениеот Inspector_MBP » 30 Сеп 2008, 20:01

ivan2 написа: Подадох жалба в съда за отмяна на ПАМ, с граждански иск за присъждане на вреди. Иска подадох срещу общината. Това ми е ответника и по жалбата срещу ПАМ, и по гражданския иск. По делото се приложи информация относно служебното правоотношение на полицая, автор на ПАМ. Оказа се, че е назначен от Директора на ОДП, и е на работа в ОДП.

Е, Вие нали не очаквахте, полицаят да е служител на общината ??? :shock: :shock: :shock:

Няма да коментирам по нататък, и ще Ви пожелая успех в диренето на Вашите права и противодействието на "самозваните" люде от всякаква възраст, пол и зантятье.

Все пак, би ми било много интересно да видя как сте формулирал жалбата и иска си срещу общината. Също, на какво основание считате наложената ПАМ за незаконосъобразна, за какви вреди и в какъв размер е претенцията Ви.
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Re: репатрация

Мнениеот vetre » 02 Окт 2008, 19:26

полицая затова е в екипа на паяка защото той узаконява вдигането на автомобила.
значи има логика той да отговаря на вредите ако е действал незаконосъобразно.
а на мен ми е любопитно какви доказателства имате че колата е отнесена
неправилно
vetre
Потребител

Назад към Административно право