предварително моля да извините въпросите и невежеството на един лаик като мен...
Не съм съгласна с напарвените коментари - в случая е поставен въпрос, напаревно е запитване, а не е подадена жалба срещу издаден вече от НАП акт, така че не е приложима посочената по-горе процедура за обжалване.
каква е разликата?
Те са си вътрешнослужебни актове и според едно решение на КС също подлебат на обжалване, ако засягат права и законни интереси на гражданите, а сега вече директно си го пише в чл. 21, ал. 1 от АПК.
чл. 21 ал. 1 от АПК показва какво е ИАА. Вътрешнослужебните актове също са такива, или греша? И именно тях визира чл. 2 ал. 2 т. 3? Не знам и не съм запознат с въпросното решение на КС, но не попадат ли визираните във въпроса задължителни указания, становища и т.н.
точно в изключенията на чл. 2 ал. 2 т.3, а именно - освен ако с тях се засягат права, свободи или законни интереси на граждани или юридически лица, т.е. - попадат в обхвата на АПК?
още веднъж се извинявам за лаишките въпроси, и за загубеното време на този,който евентуално си е направил трудът да ги прочете
- Дата и час: 25 Ное 2024, 05:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Законен срок за отговор на запитвания към НАП
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Административно право
|
|