начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Обжалване отказ на КОС

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обжалване отказ на КОС

Мнениеот genny9 » 20 Мар 2007, 23:27

Преди повече от месец подадох документи за издаване на разрешително за закупуване на късо нарезно оръжие !
В понеделник ми бе заявено, че имам НЕ от началника, но ще го качат за преразглеждане !!!
Много странно мисля, че просто ме бавят за да изтече срока за обжалване затова съм решил утре да си изискам отказа и да обжалвам решението им, но незнам процедурата.
По прочетох и разбрах че става по реда на Закона за Административното Производство, но не разбрах пред кой съд и как става .
Много моля ако някой може да ми обясни по подробно реда !
Предваритено Ви благодаря !!!
genny9
Нов потребител

Мнениеот kontrol » 21 Мар 2007, 01:20

Мълчалив отказ (т.е. когато не ви е съобщен нито отказ, нито съгласие) може да бъде обжалван в едномесечен срок от изтичане на срока, в който административният орган е бил длъжен да се произнесе
пред едночленен състав на административния съд по реда на чл. 145 от Административнопроцесуалния кодекс.

Мълчаливия отказ можете да обжалвате в същия срок и пред горестоящия административен орган, като бонусите са 2:
- можете да жалите и на основание целесъобразност, освен законосъобразност;
- получавате още 1 инстанция и не губите възможността за съдебно обжалване..

Казаното важи, доколкото няма специални правила в следните актове:
ЗМВР, ЗКонтролВзрВеществаОгнОрБоепр, ППЗКВВООБ
kontrol
Активен потребител

Мнениеот genny9 » 21 Мар 2007, 21:07

Много благодаря за изчерпателния отговор !!!
genny9
Нов потребител

Назад към Административно право