начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Ипотека

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ипотека

Мнениеот sevenfix » 15 Юни 2010, 13:48

Здравейте интересува ме длъжник ми ипотекира имот но не може да ми погасява вноските вече , може ли този имот да си остане за мен без да го пускам на публична продан ?
sevenfix
Нов потребител

Re: Ипотека

Мнениеот kalahan2008 » 15 Юни 2010, 19:33

Да, ако длъжникът Ви го прехвърли и така погаси задължението си.
Не - във всички останали случаи.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот sevenfix » 15 Юни 2010, 20:42

а как стой процедурата и каква ще е цената на която се продава как се определя ако може да ми разясните малко ? Благодаря
sevenfix
Нов потребител

Мнениеот sevenfix » 15 Юни 2010, 21:06

и възможно ли е да не си получа парите който съм му дал ?
sevenfix
Нов потребител

Мнениеот juristt » 21 Юли 2010, 10:44

Цената на свободната продажба е по договаряне.
Ако не ви върне парите - няма да си ги получите :), остава да ги търсете по принудителен ред - т.е. в крайна сметка чрез съдия изпълнител. Ипотеката е обезпечение което в голяма степен ви гарантира получаване на дадената в заем сума - в смисъл че имота може да бъде продаден от съдия изпънителя чрез публична продан. На публичната продан може да купите и вие имота, без да плащате цената - за сметка на това което ви се дължи. Разбира се зависи каква е цената на имота на публичнатас продан, колко е дълга към вас и прочие.
juristt
Младши потребител

Назад към Ипотека