начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Въпрос относно договорна ипотека

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос относно договорна ипотека

Мнениеот zeitgeist1 » 17 Яну 2010, 17:39

В договорната ипотека са включени два апартамента на кредитополучателя ( като юридическо лице) , моя + още един на друго семейство, за обезпечение на кредит.

Кредитополучателят е освободил своите два имота, а задължението към банката е непроменено, не е намалил сумата с нищо. От банката ми обясняват че ги бил ипотекирал и като физическо лице и там ги погасил и ставало така че и тук ги е махнал , та ги сложил в друга банка. Някакви такива работи ми говорят, които не разбирам. Има ли такива вратички да си освобождава неговите апартаменти без да е погасил никаква част почти от кредита , има ли нещо за нередно за което мога да се закача? Защото сега става така, че ще се обезщетява банката само от мен и от другото семейство. Едно е да се дели задължението на две , друго е да участват и неговите апартаменти. Според мен има нещо нередно.

Благодаря предварително!
zeitgeist1
Нов потребител

Re: Въпрос относно договорна ипотека

Мнениеот rdeee » 17 Яну 2010, 18:41

Прочетете договора за банков кредит на база на който е подписана договорната ипотека (по-специално условията при които е възможно частично и/или пълно заличаване на ипотеката), нотариалния акт за договорна ипотека (от там ще разберете дали имотите са собственост на юридическото и/или физическото лице), и след това поискайте среща с някой от юритите на съответната Банка защото те са длъжни да ви обяснят всички клаузи по договора за банков кредит, всички права и задължения произтичащи от подписване на нотариалния акт, и евентуалните последици за вас при неспазване на задърженията на кредитополучателя към Банката, което между другото е трябвало да направите преди да подписвате акт за ипотека при нотариуса. Пожелавам ви успех.
rdeee
Нов потребител

Назад към Ипотека