начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

как да не изплащам ипотеката ?!

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

как да не изплащам ипотеката ?!

Мнениеот anelgim » 10 Сеп 2009, 14:01

Със съпруга ми се развеждаме, а сме купили жилище на кредит от негово име, аз съм съдлъжник. От банката казаха че няма начин да ме махнат от договора. Той като спре да плаща и ще вземат парите от мен.Има ли вариант и аз да откажа да плащам и да продадат апартамента от банката?
Не стана много ясно, ама питайте.
anelgim
Младши потребител

Re: как да не изплящам ипотеката ?!

Мнениеот milletti » 10 Сеп 2009, 17:02

Парите не знам от Вас ли ще ги вземат. Май по-интересно е от кой ще вземат жилището. Ако перспективата е да останете на улицата...? И каква е крайната цел? Да не плащате ипотека и да нямате жилище или да плащате ипотека и жилището да е само Ваше? След, като изясните за себе си този въпрос, се обърнете към адвокат и действайте.
От две злини, изберете по-интересната.
milletti
Потребител

Мнениеот ykovachev » 10 Сеп 2009, 17:05

НеизплЯщането в определени случаи може да доведе до неприятно изплЮщване :D
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 10 Сеп 2009, 19:58

Имахме точно такъв случай, мъжът теглил кредита, жената се подписала, че е съгласна да се ипотекира апартаментът, мъжът спрял да плаща, жената иска да го осъдят, за да влезе в "черния списък на кредитните длъжници" :D, пред развод (вече са разведени)...познайте какъв беше краят...жокер-хич не беше хепи енд за съпругата...в крайна сметка си взе децата и си отиде на село при мама и тати :mrgreen:
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Re: как да не изплащам ипотеката ?!

Мнениеот anelgim » 11 Сеп 2009, 08:57

Точно за това иде реч.
Искам да се разведа, не искам жилището , ама не искам и да плащам за нещо което не ща.
Лесно ще му дам моят дял, за да си е напълно негово, ама аз как да не плащам тая ипотека.
От заплатата ли ще ми дърпат , на работодателя ли ще се оплачат ?!?!?!?
Ако отида и декларирам , че не желая да плащам , могат ли към мъжа да се обърнат и в краен случай да му продадат апартамента ?!
Искам да се измъкна от тоя случай.
Не искам нито мъжа , нито жилището , нито в кредита да ме има.
Дайте съвет как да се оттърва.То че глупост направех , така си е , ама как да се оправя е въпроса.
anelgim
Младши потребител

Мнениеот n_ikito » 11 Сеп 2009, 09:08

anelgim написа:Точно за това иде реч.
Искам да се разведа, не искам жилището , ама не искам и да плащам за нещо което не ща.
Лесно ще му дам моят дял, за да си е напълно негово, ама аз как да не плащам тая ипотека.
От заплатата ли ще ми дърпат , на работодателя ли ще се оплачат ?!?!?!?
Ако отида и декларирам , че не желая да плащам , могат ли към мъжа да се обърнат и в краен случай да му продадат апартамента ?!
Искам да се измъкна от тоя случай.
Не искам нито мъжа , нито жилището , нито в кредита да ме има.
Дайте съвет как да се оттърва.То че глупост направех , така си е , ама как да се оправя е въпроса.

Единственият шанс, е да се разберете със съпруга си. Като вариантите са няколко........ продавате жилището и погасявате ипотеката... или той да рефинансира изцяло кредита /ако му е възможно/ с кредит и ипотека от друга банка...т.н.
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот anelgim » 11 Сеп 2009, 11:49

Благодаря за точния отговор.Това за рефинансирането не се бях сетила.
Но сигурно ще трябва да стане след развода .И пак е шанс и то добър.
Благодаря отново !
anelgim
Младши потребител

Мнениеот lexter » 11 Сеп 2009, 13:31

без да ви натрапвам мислите си и без да знам как технически да стане :)
ако имате възможност да платите на банката това, което мъжът ви дължи, да се суброгирате в правата на банката (встъпите в нейните права срещу мъжа ви), и след време, когато пазарът на НИ се съживи да продадете апартамента дори с печалба.
lexter
Потребител

Мнениеот p_dyan » 14 Дек 2009, 19:46

Друг възможен вариант е друг да встъпи вместо вас в кредитния договор, респ в задължението. Но това може да стане само със съгласието на банката-кредитор. Също е възможно само вие да излезете, но пак със съгласието на кредитора. Ако обезпечението е достатъчно и заема се обслужва от съпруга - могат и да се съгласят.
p_dyan
Потребител

Мнениеот toni_sf » 19 Авг 2010, 01:22

anelgim написа:Със съпруга ми се развеждаме, а сме купили жилище на кредит от негово име, аз съм съдлъжник. От банката казаха че няма начин да ме махнат от договора. Той като спре да плаща и ще вземат парите от мен.Има ли вариант и аз да откажа да плащам и да продадат апартамента от банката?
Не стана много ясно, ама питайте.

:D той като спре да плаща и ти спираш и банката да се оправя тя си знае как
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Назад към Ипотека