начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

мога ли да съдя БАНКА?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: мога ли да съдя БАНКА?

Мнениеот exclusiveman » 09 Юли 2009, 23:45

Така,не знам откаде да започна....
Много време работех за други хора и им бъртях бизнеса и накрая реших и аз да навлезна в "малкия бизнес''.След 3 месечно обикаляне по банките разбрах че мога да получа кредит до 50 000 лв за стартиращ бизнес(беше края на 2007г).След като реших че ще се занимавам с рекламна дейност събрах нужните документи и кандидаствах за гореспоменатият кредит и за който ме одобриха след около 40-50 дни.Стези пари си наех офис и го обзаведох в европейски стил и модерно офис оборудване и си купих една машина свързана със сферата на рекламата и зачаках....Първите 2-3 месеца нямах никаква работа но след това работата ми потръгна с бързи темпове и реших да си купя апартамент на изплащане.Обиколих доста банки и ме одобриха само в Райфайзен и ми отпуснаха кредит от 100 000 евро за апартамента който го оцениха на 120 000 евро и аз го закупих със техния кредит и 20 000 евро мои спестявания(които ми бяха последните).Аз останах очарован от тях и реших да си разшира бизнеса и да си закупя още машини на стойност 60 000 лв и кандидаствах за кредит за бизнес оборудване в Райфайзен и ме одобриха за 43 000 лв с които закупих2 вместо 3 от предвидените машини.Дотогава си бях редовен платец за всичките си кредити и си останах такъв до края на 2008-ма година когато изведнъж след като настъпи финансовата криза бизнеса ми замря и спрях да си плащам кредитите.След като вече имах пресрочие от порядъка на около 30-40 дни отидох в двете банки при които имах кредити за да помислим как да излезнем от ситуацията и уж се споразумяхме да направим предоговаряне за да мога да си ги плащам и се прибрах спокоен вкъщи.След известно време отидох до Райфайзен да попитам кво стана с предоговарянето и те ми казаха че не можело да стане докато не им внеса една определена сума която взех назаем от приятели и я внесох и казаха че след няколко седмици ще ми се обадят да преподпишем договорите и всичко да е наред.Минаха 2 месеца и и през цялото време бях тормозен от техни служители да си погася вноските,на които им обяснявах че в момента нямам възможност и чакам да преподпишем договор както сме се разбрали с техните служители в съответния им клон в града.Накрая вместо договори получих изпълнителен лист от съдия изпълнител че искат да ми вземат апартамента и машините...Кажете ми какво мога да направя според вас в този случай защото тотално съм пре***н от Райфайзен Банк???Очаквам съвети и дали мога да го осъдя или не???
exclusiveman
Нов потребител

Предишна

Назад към Ипотека