начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Предстоящите промени в НК и НПК

Дискусии и предложения по проекти за закони

"За" или "против" прокуратурата да може да преобразува дознания без изчерпателно изброени в закона основания!

за
17
34%
против
33
66%

Общо гласове : 50

Предстоящите промени в НК и НПК

Мнениеот steffanny » 16 Ное 2007, 19:31

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=133793&srcpos=6

Както стана ясно без следствие не можело.. :lol: :lol: :lol: Признаха го дори първите мъже в държавата, включително "министърът - реформатор"! Вие как смятате, колеги?
steffanny
Нов потребител

Re: Предстоящите промени в НК и НПК

Мнениеот Inspector_MBP » 16 Ное 2007, 23:16

steffanny написа:Както стана ясно без следствие не можело..

Ами аз лично не достигам до този извод.

Не виждам, какво би се променило към по-добро, ако бъдат върнати правомощия на НСлС - в този и формат. Искам, апропо, още сега, ясно да изразя плахата си надежда, че няма и тази тема да се изроди в мерене на ..., между съсловията. Колеги, ако ще я обръщате в тази плоскост, моля ви... има достатъчно други такива теми.

Но наистина, "връщането на правомощия", за мен не е нищо друго освен проявна форма на тоталната безпътица и безхаберие в политиката по вътрешната ни сигурност. Кажете, наистина, какво ще се промени към по-добро, ако се върнат престъпни състави за работа на НСлС ???

Май нищо. И то не защото там не работят професионалисти. Напротив. Само дето проблемът, е там, че ако ще и на НАСА да възложат работата по извършените престъпления, тя пак няма да върви, защото изначално е сбъркано взаимодействието между различните правоохранителни органи.

По мое мнение има няколко фактора, които ако не бъдат отстранени, няма да пребори престъпността нито НСлС, нито дознанието, нито ако ще сикрет сървис... Позволете ми да ги споделя, накратко, а ако смятате че не съм прав, ме поправете:

1. Липсва екипен принцип на работа. За всеки, който някога е работил в правоохранителните органи е ясно, че процесуалните действия по разследването (извършвани от следователи и дознатели), в действитеност са само част, от един много по-голям и по-обемен процес на събиране и проверяване на ВСЯКАКВА информация и дирене, на изначални насоки за разкриване на обективната истина. В този смисъл, нарушена е връзката Разследващ орган - Оперативен работник.

2. Два пъти се върши една и съща работа. С всички вредни последствия от това. А именно:

2.1. Този, който върши за втори път работата (следователя или дознателя), на практика никога не знае в пълен обем, това което е станало на предходния етап, защото няма лични възприятия за това, а чете само, онова което е записано в справки, обяснение и т.н и т.н...

2.2. Случват се сериозни разминавания между действята на оперативен апарат и разследващ орган, които опорочават или правят невъзможни определени процесуални действия.

2.3 Липсата на координация и вършенето 2 пъти на една и също нещо, алармира престъпниците и се унищожават всякакви годни доказателства.

3. По разкриването на дадено деяние, разследващият орган трябва да работи, бидейки в течение за всяка релевантна информация.
Такава често се случва да постъпи или да бъде доловена в различни звена на МВР, случайно, без да е целенасовено търсена. За да има полза от това, обаче разследващият орган трябва да работи в НЕПОСРЕДТСВЕН досег с органите, способни да доловят и систематизират такива данни.

4. Освен, това РАЗСЛЕДВАЩИЯ орган, би трябвало да ръководи оперативните мероприятия според нуждите на разследването, а не обратното. ТОВА ОБАЧЕ НЕ СЕ СЛУЧВА. Причините са различни за следствие и дознание.

4.1. Във случая със следствието, причината е, че често следователите се изживяват като феодали във кабинетите си и комуникират с органите по т. 3, само чрез писма. Те "изискват информация", нареждат и постановяват. Най-често утлимативния тон на постановленията гласи, напрактика следното: " Вие намерете извършителя, открийте доказателствата, пък ние после ще разследваме. Сиреч ще пренапишем Вашите изводи на наши бланки и ще преразпитаме свидетелите." Е, не се изгражда така екипен принцип. Съжалявам.

4.2. Що се отнася до дознателите. Тяхната е съвсем незавидна. След като изнесоха следствието извън МВР и опитните следователи, станаха "независими и несменяеми магистрати", напрактика министерството се обезкърви. Като дознатели постъпиха съвсем млади, образовани, но ТОТАЛНО НЕОПИТНИ хора. И най-лошото: тези хора няма от кого да се учат за да се превърната на свой ред в опитни разследващи органи. От тук и пълната невъзможност същите да ръководят дейността на ОР в насока ползотворна за осъществяване на разследването. Получи се, така че всъщност ОР се явява водещата фигура, а "разследващия орган" се преръща в машинописка.

В крайна сметка и в двата случая имаме неработещ модел. Следствието е твърде далеч от полицията за да осъщестява нещо друго, освен "кабинетно" разследване и по същество канцеларско-машинописна дейност + даване на ОЦУ (общи ценни указания) . Дознанието си е уж интегрирано в полицейскта система, но в този си вид, изградено предимно от млади хора с нулев опит, не може да има авторитета сред колегите си и да осъществява функциите си нормално, та крайния резултат е същия.
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Мнениеот INVESTIGATOR_OSLS » 18 Ное 2007, 00:34

Инспекторе, за много неща си прав. Така е на теория - наистина е така. Но аз понеже съм от по отдавна в системата съм работил и преди девоенизацията на следствието в системата. В следствието съм от 1992 година. Винаги съм смятал че следователя трябва да е "разтропано ченге" ДЕ ФАКТО, независимо от статута. "Писмовното общуване" не е моя първа любов. Рядко се сещам че имам "магистратски статут" - това са глупости. Но смея да те уверя че до 1995 година нещата си бяха на мястото....дежурни, ДСОГ пълни и комплектовани, посещавал съм и съм отработвал произшествия, за които колеги могат само да мечтаят.....
Но пък и НПК имахме.....хващам престъпника - аз вземам мярката на процесуална принуда, прокурора само продписва - бам в ареста. Няма като сега съдебни заседания, адвокати, чудеса.... Аз си го намъквам пък като не е доволен - да обжалва...няма време да противодейства подмолно имам предвид...:))))
И за дознателите си прав - така е. При нас има това което при тях го няма . Това се казва "разследваща атмосфера". Като си влезеш в кабинета - да ти е готино. Да си имаш всичко....да си във ведро настроение. Оттам се почва инспекторе - от работната обстановка. Аз като почнах 1992 година в териториалното следствено поделение /така се казваше/ имах за учители следователи който вече ги няма....
Някой от тях са перфектни адвокати, други просто пенсионери, трети....царство им небесно!!! Всичко е безкраен световъртеж....ако 50% съм научил от тях това което са ми показали.....берекет!!!
Абсолютна истина е, че мои колеги следователи обичат "писмовното общуване" и обичат процесуално - командирския подход....
Смея се в момента инспекторе - знаеш ли? ....като ми дадат някакво дело аз не го отварям отначало. Старая се по външния му вид, по надписите на папката, въобще по целия му изглед - да позная какво има като съдържание вътре. И не само това - преценявам също има ли бъдеще това дело...в процесуален смисъл. Защото каквото и да говорим тук във форума - всеки си има своя СТОЛ като разследващ. И като седне на него - определено трябва да знае какво прави там. Всеки се прави на велик във форума....нормално е. Даже неизбежно. Дори желателно - това провокира...отговори и въпроси също. Да се псува е лесно, "реториката" също се удава на някой другари....
Да се "сглобяват" дела....това е съвсем друга работа - който може - просто си го може... :D :D :D :D
INVESTIGATOR_OSLS
Младши потребител

Мнениеот babyfoot » 20 Ное 2007, 21:38

INVESTIGATOR_OSLS каза: Инспекторе, за много неща си прав. Така е на теория - наистина е така. Но аз понеже съм от по отдавна в системата съм работил и преди девоенизацията на следствието в системата. В следствието съм от 1992 година. Винаги съм смятал че следователя трябва да е "разтропано ченге" ДЕ ФАКТО, независимо от статута. "Писмовното общуване" не е моя първа любов. Рядко се сещам че имам "магистратски статут" - това са глупости. Но смея да те уверя че до 1995 година нещата си бяха на мястото....дежурни, ДСОГ пълни и комплектовани, посещавал съм и съм отработвал произшествия, за които колеги могат само да мечтаят.....
Но пък и НПК имахме.....хващам престъпника - аз вземам мярката на процесуална принуда, прокурора само продписва - бам в ареста. Няма като сега съдебни заседания, адвокати, чудеса.... Аз си го намъквам пък като не е доволен - да обжалва...няма време да противодейства подмолно имам предвид...)))
И за дознателите си прав - така е. При нас има това което при тях го няма . Това се казва "разследваща атмосфера". Като си влезеш в кабинета - да ти е готино. Да си имаш всичко....да си във ведро настроение. Оттам се почва инспекторе - от работната обстановка. Аз като почнах 1992 година в териториалното следствено поделение /така се казваше/ имах за учители следователи който вече ги няма....
Някой от тях са перфектни адвокати, други просто пенсионери, трети....царство им небесно!!! Всичко е безкраен световъртеж....ако 50% съм научил от тях това което са ми показали.....берекет!!!
Абсолютна истина е, че мои колеги следователи обичат "писмовното общуване" и обичат процесуално - командирския подход....
Смея се в момента инспекторе - знаеш ли? ....като ми дадат някакво дело аз не го отварям отначало. Старая се по външния му вид, по надписите на папката, въобще по целия му изглед - да позная какво има като съдържание вътре. И не само това - преценявам също има ли бъдеще това дело...в процесуален смисъл. Защото каквото и да говорим тук във форума - всеки си има своя СТОЛ като разследващ. И като седне на него - определено трябва да знае какво прави там. Всеки се прави на велик във форума....нормално е. Даже неизбежно. Дори желателно - това провокира...отговори и въпроси също. Да се псува е лесно, "реториката" също се удава на някой другари....
Да се "сглобяват" дела....това е съвсем друга работа - който може - просто си го може...

Колега INVESTIGATOR :wink: _OSLS, ходя от време-навреме на някой друг семинар, сигурно сме се виждали - по изказа май Ви познавам!
По темата - и двамата сте прави. Личи си, че инсепкотър-МВР е ОР, предполагам, Че Вие сте следовател (поне по дух ако не действащ). Аз също съм от страната на бариерата, от която сте и двамата. Затова си позволявам да кажа следното: колеги, не е само духът на закона този, който ни води като разследващи, не е само и буквата на това НПК!!! Истината е някъде по средата. Знаете ли какви планини изринах за да стана разследващ?? Цял живот това мечтах. Накрая системата на МВР ми се подигра!!! За всичката ми амбиция, ученост и инат, които полагах през тези години, за образованието, което не ми е дало МВР, ми платиха само в горчив опит...Нищо друго. Семейството ми вечно страда от липсата на присъствието ми, заплатата ми е смешна, купувам си хартията, компютъра, ако щете вярвайте - стол, на който седя съм си го купила...И за какво - да, разследвам и убийства, колеги, колкото мога, разследвам интересни случаи, случвало се е да привличам обвиняеми за престъпни състави, за които следователи са чели само в учебниците по юризъм, с краткия си няколкогодишен опит и с купените мои си папки и листа...обичам си професията, но повече не мога...не мога...не съм по-малко кадърна или с по-малко опит от Вас, колега INVESTIGATOR :wink: _OSLS, не съм и по-малко нахъсана от Вас, колега Инспектор-МВР. но, повярвайте, вече не мога така - началници, учили тракторизъм ми спускат "Директиви" по разследването, прокурори, току-що напуснали студентската скамейка ми указват фантастични глупости за извършване и провеждане, а пък аз си мисля как да пратя факс до адвокатската колегия за служебен адвокат или до някоя друга служба по водосточната тръба, защото такъв лукс няма при нас...Простотията и мизерията надделява над ищаха ми, колеги, не ме винете...не винете и останалите дознатели-юристи, които напуснаха и продължават да напускат МВР!!! :cry: :cry: :cry: [/quote] Колега Инспектор-МВР, не винете колегите си дознатели-юристи ако някога, да речем след около година станат следователи - любители на "писмовното общуване!". Тогава ще остане да виси въпросът, колега Инспектор-МВР-оперативен работник, стиска ли Ви да разследвате "простичките" хулиганства и кражбички при условията на действащите НПК и "разследваща атмосфера" в системата-кърмилница МВР...???(Въпросът ми наистина е реторичен, колега!) :twisted:
babyfoot
Потребител

Мнениеот Inspector_MBP » 20 Ное 2007, 22:41

babyfoot написа:Колега Инспектор-МВР, не винете колегите си дознатели-юристи ако някога, да речем след около година станат следователи - любители на "писмовното общуване!".

Колежке, уверявам Ви, че не виня и не мога да виня, никой от напускащите системата на МВР. Щом като човек има възможност за работа на по-добри условия, няма нищо по-нормално от това да започне работа там. А в МВР условията в момента наистина са много тежки.Струва ми се, че положението никога не е било по зле. Всъщност, неприятната истина е, че системата се напуска масово и то съвсем не само от дознателите.

Вижте, когато една държава не знае как да се грижи за своите офицери, тежко и горко на нея. Лично аз (а сигурен съм и Вие), МОГА да си намеря и друга работа. И то по-добре платена. Но ако държавата успее да изгони кадърните си служители ( а тя за сега го прави много добре), то негативите ще са за цялото общество.

Има много какво още да се пише в тази насока, но не мисля, че се връзва съвсем със заглавието на темата, пък аз не обичам да правя офтопик.

PS
Не съм сигурен, че успях да разбера долустоящия въпрос ???:roll:

babyfoot написа:Тогава ще остане да виси въпросът, колега Инспектор-МВР-оперативен работник, стиска ли Ви да разследвате "простичките" хулиганства и кражбички при условията на действащите НПК и "разследваща атмосфера" в системата-кърмилница МВР...???(Въпросът ми наистина е реторичен, колега!) :twisted:
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Мнениеот Star_doznatel » 21 Ное 2007, 08:35

Инспектора вдява бързо. Но за условията на действащия НПК, ще придобие представа, като почне да ги спазва. Тогава ще преоткрие смисъла на думичката формализъм. За разследващата атмосфера, надявах се вече да е придобил представа, но ако не е то бързо ще придобие. А може и да не придобие. По простата причина, че няма как. Такава просто няма.
И ... все пак ... след по-малко от година, надавам се, той, аз като „млад” пенсионер, и още няколко човека да закръглим до 10, цифрата на тези, които знаят защо не трябва да има следствие. Но ще знаят защо не трябва да има и дознание. Ще знаят и какво трябва да има.
За анкетата – не гласувах. Нито ЗА нито ПРОТИВ. Аз съм ЗА промени, но за други промени, не за въртенето в кръг. Основната причина за преобразуване бързо ще се завърти около срока – не се ли съберат доказателства в дадения срок, то значи случаят е сложен. И ще има преобразувани дознания и за кражба на кокошка. Разбира се това ще стане достатъчно завоалирано. Примерите от преди по-малко от две години, с преобразуването на дознанието по 316 в следствие по 212, би трябвало да се помнят от тези, които имат стаж по-голям от две години. Защото ... по какво се различава следователя от дознателя? По образование? По сатж? По начин на събиране на доказателства? /Заплатата я прескачам/ Или по времето, с което разполага за събиране на доказателства?
Star_doznatel
Потребител

Мнениеот INVESTIGATOR_OSLS » 21 Ное 2007, 11:05

babyfoot каза: Колега INVESTIGATOR _OSLS, ходя от време-навреме на някой друг семинар, сигурно сме се виждали - по изказа май Ви познавам!
По темата - и двамата сте прави. Личи си, че инсепкотър-МВР е ОР, предполагам, Че Вие сте следовател (поне по дух ако не действащ). Аз също съм от страната на бариерата, от която сте и двамата. Затова си позволявам да кажа следното: колеги, не е само духът на закона този, който ни води като разследващи, не е само и буквата на това НПК!!! Истината е някъде по средата. Знаете ли какви планини изринах за да стана разследващ?? Цял живот това мечтах. Накрая системата на МВР ми се подигра!!! За всичката ми амбиция, ученост и инат, които полагах през тези години, за образованието, което не ми е дало МВР, ми платиха само в горчив опит...Нищо друго. Семейството ми вечно страда от липсата на присъствието ми, заплатата ми е смешна, купувам си хартията, компютъра, ако щете вярвайте - стол, на който седя съм си го купила...И за какво - да, разследвам и убийства, колеги, колкото мога, разследвам интересни случаи, случвало се е да привличам обвиняеми за престъпни състави, за които следователи са чели само в учебниците по юризъм, с краткия си няколкогодишен опит и с купените мои си папки и листа...обичам си професията, но повече не мога...не мога...не съм по-малко кадърна или с по-малко опит от Вас, колега INVESTIGATOR _OSLS, не съм и по-малко нахъсана от Вас, колега Инспектор-МВР. но, повярвайте, вече не мога така - началници, учили тракторизъм ми спускат "Директиви" по разследването, прокурори, току-що напуснали студентската скамейка ми указват фантастични глупости за извършване и провеждане, а пък аз си мисля как да пратя факс до адвокатската колегия за служебен адвокат или до някоя друга служба по водосточната тръба, защото такъв лукс няма при нас...Простотията и мизерията надделява над ищаха ми, колеги, не ме винете...не винете и останалите дознатели-юристи, които напуснаха и продължават да напускат МВР!!! [/quote] Колега Инспектор-МВР, не винете колегите си дознатели-юристи ако някога, да речем след около година станат следователи - любители на "писмовното общуване!". Тогава ще остане да виси въпросът, колега Инспектор-МВР-оперативен работник, стиска ли Ви да разследвате "простичките" хулиганства и кражбички при условията на действащите НПК и "разследваща атмосфера" в системата-кърмилница МВР...???(Въпросът ми наистина е реторичен, колега!)

ВСИЧКО КОЕТО КАЗВАТЕ Е ВЯРНО. Така е, но....аз лично смятам че напускането не е най - добрия изход. Да не би да смятате, че за 23 години служба общо съм виждал само хубави работи. Сега ми гледат следователската заплата и завиждат на нея. Ами хайде да завидят на първото ми милиционерско възнаграждение от 178 лева чист доход което получих при постъпването си в МВР - 01. 07. 1984 година.
Защото следствената работа за мен е ВЪПРОС НА КАРИЕРА В МВР!!!
Постови полицай - 7 години, след това отдельонен командир, МРИ от МВР, помощник - следовател от Териториалното следствено поделение /преди девоенизацията през 1995 година/ и така....до момента като следовател.
Не съм почнал като "началник в кабинет" както да речем един дознател влиза. Той не стои на пост, не носи автомат и пистолет, а сяда на стола си веднага. Дори и да си го е купил. С негови си пари. Като сме поели този път ще си го вървим. Въпрос на чест беше за мен да мина през тези всичките длъжности, които ще прощавате за много ДОЗНАТЕЛИ са само празна терминология и мъгляви представи...
Ако изобщо има представи. Трудно - лесно минал съм ги и толкова. И са ме научили да не плача като незадоволена булка след секс. Когато е трябвало да се прави нещо просто съм го правил. И трябва да го правим всички.
И още нещо - за да си добър разследващ е необходима специализирана подготовка по много други дисциплини които цивилните ВУЗ - ове не дават. Говоря за Оперативно - издирвателната дейност на полицията. Тя не трябва да бъде тайна за един разследващ. Защото като не я познавате Ви се струва "странна и непозната". А непознатото плаши и обърква. Нормално е, познавам това чувство. Убеден съм, че с времето ще се отсеят всички "случайно попаднали в системата" и тя ще се изчисти. Както дознатели, така и следователи и всякакви други.
Не ми става добре като гледам как "млади, нахъсени и секси дознатели/ки/ постоянно плачат насам натам, участват в конкурси и само гледат как да изчезнат. След като не ставаш за една работа защо постъпваш??? Абсолютно същото чувство изпитвам като гледам как това се прави и от следователи. То никой не е застрахован. Случайно попаднали има навсякъде - абсолютно навсякъде.
Убеден съм, че живота ще покаже кой закъде става независимо от всичко друго. Едно е да говориш, съвсем друго е да го правиш....не са еднозначни двете неща. След като някой не му харесва да е разследващ нека се прехвърли в патрулно - постовата служба. Бачкал съм го седем години....няма страшно. Оперативно - бойната подготовка щом му е на висота....ще се справи...хахахахахахахаха........ :D :D :D :D Там няма да се налага да си купува столове, машини и прочее...куршумите и "сейкото" ги дават безплатни... :D :D :D
ЛЕКА РАБОТА НА ВСИЧКИ!!!
КОЙТО МОЖЕ ГО МОЖЕ!!! :lol: :lol: :lol:
INVESTIGATOR_OSLS
Младши потребител

Мнениеот Star_doznatel » 21 Ное 2007, 14:16

INVESTIGATOR_OSLS написа: "Защото следствената работа за мен е ВЪПРОС НА КАРИЕРА В МВР!!! "
Да, определено си успял, но какъв е резултата от работата ти през тази година - дела, присъди - или успехът го измерваш в степента на бездействие в съвкупност с обратно пропорционалното възнаграждение за нивото, към което се стремиш.
Все ми де струва, че промените, които коментираме, а и цялото НПК, са в смисъл – не дали са удобни на Иван или Стоян, а дали са удобни на всички. Не после да ахкаме, че в Англия било хубаво и подредено, а в Германия – още-по ...
Star_doznatel
Потребител

Мнениеот INVESTIGATOR_OSLS » 21 Ное 2007, 14:51

Работя това, което ми е възложено от закона. Ако трябва да отговоря дали съм удовлетворен от процесуалната файда от работата ми - ОТГОВОРЪТ Е НЕ!!! Надявам се нещата да се променят. Останалото е плод на държавната политика стари ми дознателю... :lol: :lol: :lol:
INVESTIGATOR_OSLS
Младши потребител

Мнениеот Star_doznatel » 21 Ное 2007, 20:40

Като чета малко по-нагоре, не ми изглежда да си неудовлетворен, по-скоро – обратното. И ти изнася ... и закона, и политиката.
Star_doznatel
Потребител

Мнениеот INVESTIGATOR_OSLS » 21 Ное 2007, 21:20

Чети стар дознателю. Като не си чел когато трябва - сега чети... :D :D :D :D
INVESTIGATOR_OSLS
Младши потребител

Мнениеот Star_doznatel » 21 Ное 2007, 21:37

Да чета! Ами, че аз не съм спирал. Просто реших, че е време и да пиша. Не за теб, а за тези, които могат да четат
Star_doznatel
Потребител

Мнениеот Kirios » 21 Ное 2007, 21:43

Колега , стар дознател, то безделието, съчетано с добрата следователска заплата , са нож с две остриета за колегите следователи...Най-малкото застояването и обилното хранене водят до здравни проблеми... :twisted:
Kirios
Младши потребител

Казвам за въпроса без отговор, който е странен за Инспектора

Мнениеот babyfoot » 21 Ное 2007, 21:49

Inspector_MBP написа:
babyfoot написа:PS
Не съм сигурен, че успях да разбера долустоящия въпрос ???:roll:

babyfoot написа:Тогава ще остане да виси въпросът, колега Инспектор-МВР-оперативен работник, стиска ли Ви да разследвате "простичките" хулиганства и кражбички при условията на действащите НПК и "разследваща атмосфера" в системата-кърмилница МВР...???(Въпросът ми наистина е реторичен, колега!) :twisted:

Имам предвид ВКП-лобито и това на МВР в Парламента за връщане на дознателските функции на Ор-тата.
babyfoot
Потребител

Мнениеот babyfoot » 21 Ное 2007, 21:53

...първото ми милиционерско възнаграждение от 178 лева чист доход което получих при постъпването си в МВР - 01. 07. 1984 година.
Защото следствената работа за мен е ВЪПРОС НА КАРИЕРА В МВР!!!

БЕЗ ДУМИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:
babyfoot
Потребител

Мнениеот INVESTIGATOR_OSLS » 21 Ное 2007, 22:24

Спирам да пиша в темата. По лесно ще е явно да обясня на пръча защо вони, отколкото разликата между ЕПИКРИЗА и ЕКСПЕРТИЗА на лице от дознателския състав..... :D :D :D
Даже и няма да чета постингите Ви повече....нищо че емоционално се разтоварвам тук....ще си намеря друго развлечение БЕЛОКОСИЙ РАЗСЛЕДВАЩ..... :lol: :lol: :lol:
СБОГОМ в тая тема и успехи в разследването... :lol: :lol: :lol:
INVESTIGATOR_OSLS
Младши потребител

Мнениеот Kirios » 21 Ное 2007, 22:39

INVESTIGATOR_OSLS написа:Спирам да пиша в темата. По лесно ще е явно да обясня на пръча защо вони, отколкото разликата между ЕПИКРИЗА и ЕКСПЕРТИЗА на лице от дознателския състав..... :D :D :D
Даже и няма да чета постингите Ви повече....нищо че емоционално се разтоварвам тук....ще си намеря друго развлечение БЕЛОКОСИЙ РАЗСЛЕДВАЩ..... :lol: :lol: :lol:
СБОГОМ в тая тема и успехи в разследването... :lol: :lol: :lol:

Ми пробвай да обясниш на коча, като ти е лесно с пръча...Бухахахаха!
Kirios
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 22 Ное 2007, 00:16

Завиждам Ви благородно за "емоционалното разтоварване" :lol:
Аз пък се натоварвам, като чета подобни глупости......
Gabi1
Потребител

Re: Предстоящите промени в НК и НПК

Мнениеот Inspector_MBP » 22 Ное 2007, 21:33

Inspector_MBP написа:... да изразя плахата си надежда, че няма и тази тема да се изроди в мерене на п...шки, между съсловията. Колеги, ако ще я обръщате в тази плоскост, моля ви... има достатъчно други такива теми.
[/b]

И, ето че точно това, което най-много НЕисках, вече се случвааа... Май и аз ще кажа СБОГОМ на надеждите си за ползотворна дискусия. :oops:
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Мнениеот bay4o » 23 Ное 2007, 11:10

Имам някой и друг приятел - следователи. Много готини хора и адски калпави "професионалисти". От няколко месеца, а може и година да е вече, Не работят, ама нищичко не пипват. Делата им Главния ги шитна в други следствени служби, щото там хората си свършили работата, че сега и да свършат тази и на нашите следователи. Да не говорим, че взимат повече от прокурорите в Районна, дето им се сцепва г... от работа. Само в нашата ОСС има 30 000 недовършени производства, включително и срещу известни извършители. Никога не съм мислил, че държавата може до такава степен да кредитира мързела, ама ей на, и това се случва.
bay4o
Потребител

Следваща

Назад към Обсъждане на законопроекти