начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ТАРИФАТА ЗА НОТАРИАЛНИТЕ ТАКСИ

Дискусии и предложения по проекти за закони

До инспектора

Мнениеот Blogush » 17 Мар 2008, 22:19

Инспекторе,

Минавам на "ти" защото показа, че притежаваш чувство за самоирония, не отговори язвително на постинга ми и се успокои. Пич с една дума. И продължавам по същество.

Смятам, че ти и останалите на товето мнение забравяте, че нотариусите извършват публични услуги. Нотариалната дейност е от кръга на тези, които са по принцип в прерогативите на държавата. Освен това броят на нотариусите е ограничен.

Не го забравяйте това. Тези два факта ми дават основание да "гледам в тяхната паница". Пълно право на това имам, защото това не е тяхната паница. Те не са на свободния пазар, а предоставят услуга, от която всеки се нуждае. Публична е услугата и съвсем логично е да имам право да обсъждам размерът на таксите. Ако го нямам, какво имам право да обсъждам тогава?

Тук не говорим за цената на дамските потници, които не стигат до пъпа... [/i]
Blogush
Младши потребител

нотариусите

Мнениеот kpy » 18 Мар 2008, 13:35

Мнението ми за нотариусите е крайно отрицателно.

Нагледал съм се на нотариуси почти във всички райони. Не само, че не са бедни, но даже обратното – вземат абсолютно безбожни хонорари за услугата, която вършат.

Преди доста години /1999 г-/ съч чувал оплакване от нотариус, че има декларирани 170 000 лв. годишен доход и се чудеше как да не плати данъците. По времето, когато тристаен апартамент в приличен квартал се продаваше реално за 15 хил. долара, а данъчната му оценка беше още по-смешна!

Или двамата нотариуси в Поморие, които едновременно имали сделки за по 100 000 евро и нямаше никакъв шанс да ми обърнат внимание през целия ден за сделка, от която биха взели 80-90 лв.

Да не говорим за феодали които са единствени в района си!

А някои всеизвестни софийски и не само софийски нотариуси от които не само аз, но и колегите не приемаме каквато и да е заверена хартийка!

Какъв име е аргумента – че са бедни!

Гражданите имат интерес от ниски нотариални такси. Ако господа нотариусите смятат, че им е неизгодно да се занимават с такъв нископлатен неблагодарен труд – да се откажат от професията си и да станат адвокати! Но не съм чул досега някой да се е отказал!
kpy
Потребител

Предишна

Назад към Обсъждане на законопроекти