Въпросната норма в предишния и досегашния си вид е ЕДНА ГОЛЯМА НЕПРИЛОЖИМА ГЛУПОСТ. Както са казват някой от колегите - никой не знае що е то "изваждане". Добре , изваждат го , ама за колко време ??? Собствеността му остава. Може ли да влиза в жилището си ? Може ли , и длъжен ли е да го ремонтира , въобще какъв е достъпа му до имота ? Ами ако жилището е пожароопасно или с течаща ВиК инсталация , какво правим - гоним го и какво от това. Проблемът остава ?
А етажната собственост има ли достъп ? По какъв ред ? Щото те са го извадили , но за себе си права не са създали.... Законът е много скапано написан , половинчато , да плаши гаргите.
По Наредбата-Закон се решаваше кардинално - имотът на изгонения отива на търг и тва е;))
- Дата и час: 21 Ное 2024, 18:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Право на собственост
|
|
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Karakochev написа:Въпросната норма в предишния и досегашния си вид е ЕДНА ГОЛЯМА НЕПРИЛОЖИМА ГЛУПОСТ. Както са казват някой от колегите - никой не знае що е то "изваждане". Добре , изваждат го , ама за колко време ??? Собствеността му остава. Може ли да влиза в жилището си ? Може ли , и длъжен ли е да го ремонтира , въобще какъв е достъпа му до имота ? Ами ако жилището е пожароопасно или с течаща ВиК инсталация , какво правим - гоним го и какво от това. Проблемът остава ?
А етажната собственост има ли достъп ? По какъв ред ? Щото те са го извадили , но за себе си права не са създали.... Законът е много скапано написан , половинчато , да плаши гаргите.
По Наредбата-Закон се решаваше кардинално - имотът на изгонения отива на търг и тва е;))
Съгласен съм , че нормата е некъдърно изписана и напрактика неприложима , нещо като чл12аНК , но сега е момента да се детайлизира и уточнят пределите на санкцията , времето за което може да се приложи и т.н.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Каракочев, според мен има разлика между "изгонен" и субект, който е "изоставил" собствеността си, за да не плаща разноски....
Пък и там е по-различно, защото с Наредбата-закон се премахва института на жилищните кооперации и се трансформират в етажна собственост.
Пък и там е по-различно, защото с Наредбата-закон се премахва института на жилищните кооперации и се трансформират в етажна собственост.
- vassilev
- Активен потребител
Нонсенс!
И каква е санкцията ако не се съобразя с Решението на ОС на ЕС ???
Как точно ще бъда "принудително" отстранен
Доколкото ми е известно Решението на ОС на ЕС не е изпълнителен титул - айде да ходи да си изкарва "заповед за изпълнение" ...
Ако в БГ има ЕС, която може да проведе едно ОС както трябва ... (или няма да е свикано като хората, или се нещо др. ще има )
Голяма сензация пък тея от имоти ... все едно им затворили сайта ...
И каква е санкцията ако не се съобразя с Решението на ОС на ЕС ???
Как точно ще бъда "принудително" отстранен
Доколкото ми е известно Решението на ОС на ЕС не е изпълнителен титул - айде да ходи да си изкарва "заповед за изпълнение" ...
Ако в БГ има ЕС, която може да проведе едно ОС както трябва ... (или няма да е свикано като хората, или се нещо др. ще има )
Голяма сензация пък тея от имоти ... все едно им затворили сайта ...
- inspectora
- Активен потребител
vassilev написа:Каракочев, според мен има разлика между "изгонен" и субект, който е "изоставил" собствеността си, за да не плаща разноски....
Какво общо пък има прекратяването на жилищните кооперации во лето 1935-то . Съвсем друго дискутираме ????
Някой разноски в етажната собственост са свързани с обитаване на жилището и изваждането на собственик ще увеличи вноската на останалите.
Пък и аз имах нещо друго - разноски ЗА САМИЯ ОБЕКТ и ремонти в него , а не в общите части. Не ми е ясно ако собственикът е изваден кой ще направи този ремонт и по какъв ред;))
- Karakochev
- Потребител
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Назад към Обсъждане на законопроекти
|
|