начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Коректно попълнена декларация за произход на ср. при покупка

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Коректно попълнена декларация за произход на ср. при покупка

Мнениеот promojo » 20 Мар 2021, 13:57

Здравейте,
предстои ми покупка на имот, като 25% от средствата са мои, останалите ще дойдат от родителите ми. Съответно те ще захранят личната ми сметка със спестяванията им(около 30хил. в кеш) за да закупя имота който съм харесал.При такъв начин на "банкиране" как да отбележа коректно какъв е произхода на тези средства в личната ми сметка от която дефакто извършвам плащането? Също при вноската от тяхна страна към сметката ми, какво основание е най-добре да бъде вписано?
Благодаря за отговорите.
promojo
Младши потребител

Re: Коректно попълнена декларация за произход на ср. при пок

Мнениеот katerinakuch » 23 Мар 2021, 01:52

При такъв начин на "банкиране" как да отбележа коректно какъв е произхода на тези средства в личната ми сметка от която дефакто извършвам плащането? Също при вноската от тяхна страна към сметката ми, какво основание е най-добре да бъде вписано - и в двата случая пишете "дарение от родителите"
katerinakuch
Активен потребител

Назад към Данъчно право