Здравейте, всички безвъзмездно помагащи хора!
Ще купувам кола втора употреба от фирма, за която ми искат капаро, за да я внесат в страната. След като се вкара колата я вземам и доплащам, ако ми хареса, ако не - те ми връщат пълната сума от капарото.
С капарото се подписва договор и за да ми е сигурна работата, трябва ли да се извърши пред нотариус и каква ще е неговата роля в този случай, защото това все още не е фактическа покупка Плаща ли се някакъв данък пред нотариуса на този етап от сделката и трябва ли да нося удостоверение за застрахователната стойност на колата
Благодаря за отделеното внимание!
Наистина не разбирам от тази материя, затова ще се радвам да помогнете със съвет.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 03:20 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Трябва ли нотариус в този случай?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Трябва ли нотариус в този случай?
не,не трябва...фирмата поема ангажимента ....но,риска е голям....Фирмата може да надпише покупката или да Ви забави,не изпълни договора...По добре си купи автомобил регистриран в БГ...
правото е алгоритъм.....
-
nasso_5 - Потребител
Мерси за отговора nasso_5! Може ли да поясниш в какво се изразява риска, не съм ли защитен от закона в посочените от Вас случаи? В присъствието на нотариус предполагам ще има по-голяма тежест договора или...?
- zipert
- Нов потребител
Мога ли да се предпазя по някакъв начин от надписване на договорената сума.
Например, ако в договора е описано нещо такова "продавачът е задължен да предостави стоката в описания вид в срок от 30 дни от датата на договора, за сумата от N... лв. "
Например, ако в договора е описано нещо такова "продавачът е задължен да предостави стоката в описания вид в срок от 30 дни от датата на договора, за сумата от N... лв. "
- zipert
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|