- Дата и час: 22 Ное 2024, 15:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Решение на Нелк
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Решение на Нелк
Проблемът е, че февруари 2008 година ходих на ТЕЛК и получих 50 % намалена трудоспособност, казаха ми, че мога да получавам пенсия, защото имам и трудов стаж. Отидох до НОИ в Пловдив и подадох документи за пенсия още на същия ден след като ходих в ТЕЛК. На 24 март получих писмо, че НОИ обжалва пред НЕЛК решението. След година половина получих писмо, че трябва да се явя пред НЕЛК в София за преглед. Ходих до Нелк, и след още 6-7 месеца чакане днес получих писмо, че НЕЛК отменя решението и, че трябва отново да ходя в ТЕЛК... всичко това ми е ясно, но въпросът ми е има ли право НОИ да обжалва решения на ТЕЛК след законния 14 дневен срок, защото обжалването от тяхна страна е станало много след този срок. Ако няма право да обжалва, тогава може ли НЕЛК да отмени такова решение след като то е обжалвано след този срок и към кого трябва да се обърна?
- nnnggg
- Нов потребител
Re: Решение на Нелк
Чл. 112. (1) (Изм. - ДВ, бр. 41 от 2009 г., в сила от 1.07.2009 г.) Обжалванията и възраженията от страна на заинтересованите лица и органи (освидетелстваните, осигурителите, НОИ, Агенцията за социално подпомагане, Агенцията за хората с увреждания и органите на медицинската експертиза на работоспособността) се правят:
1. срещу решенията на лекуващия лекар - в 14-дневен срок от получаването им пред лекарската консултативна комисия;
2. срещу решенията на ЛКК - в 14-дневен срок от получаването им пред ТЕЛК;
3. (изм. - ДВ, бр. 41 от 2009 г., в сила от 1.07.2009 г.) срещу решенията на ДЕЛК и ТЕЛК - в 14-дневен срок от получаването им пред НЕЛК;
Обжалвайте решението на НЕЛК пред АС - София.
1. срещу решенията на лекуващия лекар - в 14-дневен срок от получаването им пред лекарската консултативна комисия;
2. срещу решенията на ЛКК - в 14-дневен срок от получаването им пред ТЕЛК;
3. (изм. - ДВ, бр. 41 от 2009 г., в сила от 1.07.2009 г.) срещу решенията на ДЕЛК и ТЕЛК - в 14-дневен срок от получаването им пред НЕЛК;
Обжалвайте решението на НЕЛК пред АС - София.
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
-
andy70 - Потребител
Добре, ако обжалвам решението в съда и отговорът е положителен за мен, какво ще последва от това, ще бъде ли санкциониран НЕЛК или просто ще признаят решението на ТЕЛК за валидно за периода от 2 години, и ще ми изплатят дължимите пенсии?
А защо НЕЛК са приели жалба след този 14 дневен срок, чудно ми е те не са ли били наясно за сроковете при обжалване?
А защо НЕЛК са приели жалба след този 14 дневен срок, чудно ми е те не са ли били наясно за сроковете при обжалване?
- nnnggg
- Нов потребител
А Вие сигурни ли сте,ч е е след 14 дневния срок, в който им е била съобщена?
- sunrise
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|