начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Социални осигуровки и пребиваване в чужбина

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Социални осигуровки и пребиваване в чужбина

Мнениеот varies » 16 Авг 2009, 01:14

Здравейте,
имам следния въпрос - от 2000 до 2004 година не съм плащал осигуровките си като ЕТ, което беше замразено в края на 2004. От началото на 2005 не съм в страната и нямам намерение да се връщам за постоянно. Наскоро придобих и второ гражданство. Не смятам, че трябва да платя осигуровките при положение, че ще се пенсионирам и живея в друга страна.
Въпроситеса ми следните:
Кога изтича давността на тези плащания (не съм търсен досега)?
Мога ли да бъда задържан на границата (ако посетя България по лични причини) и да ми бъде забранено напъскането на територията на страната?
Цялата дължима сума (ако не се отчита давността) е повече от 5,000 лева (със лихвите). Когато се определя колко е задължението взема ли се под внимание това, че е изтекла давността поне за част от годините (доколкото разбрах за годините 2000 до 2003). Ако това е вярно и дължа само за 2004 то сумата ще е под 5,000 и не мога да бъда спрян от пътуване.
Нямам собственост в БГ.
П.П. Навремето бях много затруднен материално и отлагах плащането на осигуровките за "по добри времена". Сега просто не виждам защо да ги плащам.
varies
Нов потребител

Назад към Данъчно право