- Дата и час: 22 Ное 2024, 20:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Болнични
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Болнични
Здравейте,интересува ме ,при положение ,че нямам 6м. трудов стаж във фирмата в която работя а ме усигоряват на 480лв. искам да знам ако изляза в болнични поради заболяване как и колко пари ще ми се изплати болничният за 1м. Предварително благодаря
- meremre
- Младши потребител
Re: Болнични
Виж чл.40 от КСО на кратко може да си вземете болничен лист, но заплащането ще започне от деня, в който навършите 6м. трудов стаж. Ако такъв не се придобие до края на болничните дни, те няма да Ви бъдат изплатени. Изплащането е 80% от брутното Ви възнаграждение през последните 6м. И най-важното ако сте самоосигоряващо лице трябжа да се осигурявате на високия %, за да се Ви се изплаща болничен лист.
Последна промяна geri1208 на 30 Юли 2009, 21:54, променена общо 1 път
- geri1208
- Нов потребител
Re: Болнични
Естествено,че ако се разболее всяко лице може да ползва правото си на отпуск за временна неработоспособност, т.е да си вземе болничен лист, въпреки че към този момент няма 6м. стаж. Болничният лист е един вид извинителна бележка пред работодателя (ех, също така и чек, който ще се осребри, ако лицето отговаря на изискванията посочени в КСО). Просто, ако няма 6м. стаж няма да има изплащане на болничния.
- geri1208
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|