Зададах този въпрос на колегите от министерство на труда и социалната политика! Сами ще видете какво отговориха. Питах НОИ, отговорът сигурно ще е подобен.
Кажете вие как мислите?
Благодаря предварително на всички!
В момента съм в отпуск по майчинство втора година - т.е. получавам обещетение 240лв. Но ще имам второ дете, което щ есе роди декември /живи и здрави/ Обещетението за първото ми дете ща спре август месец, тъйк като детето ми става на 2г. Искам да попитмв новите болнични на каква база ще се изчисляват, ако се наложи да изляза в болнични преди 45дневния срок. И на каква база ще ми дъде изчислено платеното майчинство една година след раждането. Осигурявана съм 4-5 години преди първото си дете! Благодаря!
Eмил Мирославов - Директор Дирекция "Индустриални отношения"
Отговор
Моля, обърнете се към Националния осигурителен институт, по компетентност.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 20:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Дали да имаме второ дете? Обещетения по време на майчинство.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Дали да имаме второ дете? Обещетения по време на майчинство.
Ами... много добре са ви насочили от МТСП към НОИ. Те са компетентните при изчисляването на обезщетения. Към МТСП по-скоро трябва да се обръщате при "уволнявания", "съкращения", "трудови договори", защото отговорят много по-бързо в сравнение с подчинените им от Инспекцията по труда.
Колкото до въпроса ви. Разгледайте тази статия на Иван Карабашев, където е обяснено на популярен език, и има и примерче.
Най-накратко, обещетението ви ще се изчислява на база 260 лв за периода януари - август 2009 г + средно дневното възнаграждние за периода август (септември) - до болничните за 45 дни.
Колкото до болничен преди 45-тях дни няма да промени кой знае какво
Колкото до въпроса ви. Разгледайте тази статия на Иван Карабашев, където е обяснено на популярен език, и има и примерче.
Най-накратко, обещетението ви ще се изчислява на база 260 лв за периода януари - август 2009 г + средно дневното възнаграждние за периода август (септември) - до болничните за 45 дни.
Колкото до болничен преди 45-тях дни няма да промени кой знае какво
- prnedev
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|