начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

ддс при отчуждаване на имот

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ддс при отчуждаване на имот

Мнениеот ellin » 20 Авг 2007, 11:38

колеги, моля за вашето становище по въпроса за ДДС. Казусът е следния: отчуждена е земя от регистрирано по ДДС дружество. На основание чл.33 от Закона за общинската собственост, данъци и такси по отчуждителното производство не се дължат. аз считам, че "данъци" включва и ДДС. Но данъчните и одиторите са на становище, че се дължи ДДС върху обезщетението, получено за отчуждаването на основание чл.6 от ЗДДС. Вашето становище по въпроса?
ellin
Младши потребител

Мнениеот rts » 21 Авг 2007, 16:38

В случая погледнете чл.6, ал.2, т.1 и чл.45 от ЗДДС - доставката на земя е необлагаема само в изчерпателно посочените в чл.45 от ЗДДС случаи.
rts
Активен потребител

Мнениеот manol » 23 Авг 2007, 22:53

Да питам нещо по подобен повод!При продажба на НИ от регистрирана по ЗДДС фирма в Нот. Акт коя стойност ще се укаже-Без ДДС или крайната,с ДДС?Т. е. върху какъв материален интерес се тължи нот. такса и данък?Би трябвало да е без ДДС,мисля си,ама не знам къде да погледна,а и сега повечето нотариуси са в отпуска.
manol
Младши потребител

Назад към Данъчно право