начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Данък при продажба преди изтичане на 3 г.

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Данък при продажба преди изтичане на 3 г.

Мнениеот nixx_w » 29 Яну 2015, 12:03

Здравейте, искам да попитам за следното. Налага ми се да продам собствен апартамент. От придобиването, което е чрез дарение са изминали 2 г. Понеже знам, че преди изтичането на 3 г. се дължи данък, то въпросът ми е върху какво се начислява той? Върху цялата сума, за която ще го продам или за сумата над тази/ако има такава/, за която е бил купен. Уточнявам, че го купува баща ми от ЮЛ, след което ми го дарява. Благодаря предварително, надявам се не съм сбъркал раздела.
nixx_w
Нов потребител

Re: Данък при продажба преди изтичане на 3 г.

Мнениеот thebeast » 29 Яну 2015, 20:29

Облагаемият доход от продажба или замяна на недвижимо имущество, включително на ограничени вещни права върху такова имущество, се определя, като положителната разлика между продажната цена и цената на придобиване на имуществото се намалява с 10 на сто разходи. Във вашия случай цената на придобиване е 0, така че ако продадете апартамента за 100 000 лв. ще платите 10 % върху 90 000 лв. или 9000 лв.
thebeast
Потребител

Re: Данък при продажба преди изтичане на 3 г.

Мнениеот nixx_w » 02 Фев 2015, 11:33

Благодаря.
nixx_w
Нов потребител

Назад към Данъчно право