начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Внос от Китай, мито, реплики на нерегистрирани ТМ

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Внос от Китай, мито, реплики на нерегистрирани ТМ

Мнениеот ivan280 » 28 Дек 2014, 13:08

Здравейте, има няколко неща, които не са ми ясни, ще съм благодарен, ако някой, който знае, ми обясни нещата.
1.Ако внеса, като физическо лице, да речем 6 чифта обувки от Китай, на стойност 250лв, какво следва, ако преценят, че не е за лична употреба? Само ще платя ДДС и мито, въпреки, че е под 150 евро, или ще ги конфискуват?
2.Ако регистрирам фирма, и поръчвам по 5,6 чифта обувки 3,4 пъти в месеца, всяка пратка под 150 евро, ще плащам ли мито, или само ДДС? Ако на въпрос 1 отговора е, че при преценка, че стоките са за търговия, ще ги освободят, след като платя и мито, значи и тук отговора ще е ясен :)
3.Като физическо лице, мога ли да внасям по 4,5 чифта обувки реплики на марки, които не са регистрирани в търговския регистър у нас? Същия въпрос, ако регистрирам фирма, и искам да продавам реплики на марки, нерегистрирани у нас?
4.Когато ЮЛ(представляващ фирма нерегистрирана по ЗДДС, току що открита), внася обувки от Китай, плаща ли ДДС и мито върху международния транспорт?
ivan280
Нов потребител

Re: Внос от Китай, мито, реплики на нерегистрирани ТМ

Мнениеот ivanov_p » 28 Дек 2014, 13:29

Има едни, дето им викат спедитори, не се занимават с по 5-6 чифта, но работят в областта.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Данъчно право