начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Данък МПС за нерегистриран автомобил в данъчното

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Данък МПС за нерегистриран автомобил в данъчното

Мнениеот mitata » 10 Май 2013, 17:00

Здравейте,

През 2006 г. купих кола нов внос. По една или друга причина (отлагане, отлагане, отлагане :) ) съм я регистрирал само в КАТ без данъчно/община. За първи път тази година при годишен преглед ми искат бележка за платен данък. Имам няколко въпроса:
- ще ми бъде ли наложена глоба?
- ще ми искат ли данъците за 7 години или само за 5, тъй като останалите са погасени по давност?
- ще мога ли да платя само едната година и да си мина прегледа, като разсроча дължимия данък, или ще искат цялата сума накуп ( :cry: )

Моля за мнения главно на човешки език, не разбирам юридически :)
mitata
Нов потребител

Re: Данък МПС за нерегистриран автомобил в данъчното

Мнениеот thebeast » 11 Май 2013, 02:27

Здрасти! Ще платиш данък за 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 и 2013 година с лихви за закъснение и тогава ще минеш прегледа. Твоят джакпот са спестените данъци за 2006 и 2007 година. Глоба не би трябвало да ти наложат, но знае ли човек какъв ще е късмета.
thebeast
Потребител

Назад към Данъчно право