Привет на всички. Моля за съвет относно данъци на автомобили. Казуса е следния: вчера 27,11,2012 пристигнаха уведомиетелни писма в къщи за неплетени данъци на моя автомобил и авт. на баща ми.
1. Данъка за моя автомобил последно е платен ---- април 2006г и сега пристигна писмо с уведомление за дължима сума /169лв./ и ако тази сума не бъде платена в 7дневен срок ще бъде заведено дело към съдия изпълнител . Възможно ли е такова нещо ---- принудително събиране . Доколкото знам давноста на данъка е 5г. Естествено че ще го платя но нямам възможност в 7дневен срок . Какво да правя? Какво бихте ме посъветвали ????
2. Що се отнася до автомобила на баща ми, от далечната 2005г колата е спряна от движение /отписана в КАТ, но не е бракувана/ и най вероятно вече и помен няма от нея, но данъците явно си вървят /около 240лв/. И отново предупреждение, че ако тази сума не бъде платена в 7дневен срок ще бъде заведено дело към съдия изпълнител . Какво да правим как да постъпим ???
Предварително благодаря на всички, взели отношенио относно казуса ни !!!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 02:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за съвет относно данъци на автомобили
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: моля за съвет
...за дължима сума /169лв./ и ако тази сума не бъде платена в 7дневен срок ще бъде заведено дело към съдия изпълнител... Нека се размислим над едно от безсмъртните творения на поета Пеньо Пенев: "Когато цъфнат теменугите и работите тръгнат зле, тегли им ма...та на другите и гледай ти да си добре. Тегли има ма...та на другите и утеха в себе намери, а ако утеха в себе си не намериш - ТЕГЛИ СИ МА...ТА И ТИ !" Много хора се паникьосват, когато получат призовка за доброволно изпълнение или когато съдия-изпълнител почука на врата им. Има много варианти за защита от съдия изпълнител. Като винаги да имаш предвид, че частните съдебни изпълнители не са ти приятели. Не приемай съветите им . Те имат изгода, от това да съберат парите, защото получават процент от събраната сума. Така, че не всичко което те съветват е най-доброто за теб и далеч не всичко което казват е вярното.
- averbisadverbera
- Потребител
Здравейте!Аз съм студентка и работех като сервитьор в една фирма.През периода на работа прекъснах,защото на заведението му правеха ремонт и след това пак започнах работа там.От 03.05.2012-03.07.2012 работех на 4 часов трудов договор,като разбира се реалното работно време беше 8 часа.Реших да напусна и си подадох предизвестие,но ме освободиха по-рано заради ремонта.След него пак започнах работа там,но за първия период не ми дадоха заповедта за освобождавене от длъжността.Сега според обстоятелствата пак напускам,по същия начин с предизвестие и освобождаване по-рано от работодателя,но без да съм подписвала договор за второто назначаване.Не съм запозната със закона,но трябва ли изобщо да го подписвам след като не са ми дали заповедтта за освобождаване или фирмата има право автоматично да си го поднови.Ако има това право може ли да променя условията на договора без да ме информира като например от 4 часа да станат 8 часа работни и да ме осигуряват на тях?Питам защото аз не съм подписвала втори договор,нито съм била информирана за подновяването на стария,ако изобщо е възможно това,а сега собственика иска да ми отдържи част от заплатата за осигуровки.Ако му кажа примерно да не ми ги отдържа тъй,като аз нямам договор той няма да иска да ми ги даде и няма и да ги внесе като осигуровки,ако пък подпиша договора сега,защото другата седмица имам среща с него за документите си,той ще е задължен да ги внесе и аз пак няма да си ги получа.И в двата случая аз губя.Има ли възможност да се обърна към някого по този въпрос и към кого,ако има?
- desitaa
- Нов потребител
Тейо_76, гледам че никой не е отговорил, а разни мишоци са писали глупости.
За твоята кола, внеси поне част от данъка, да речем 50 лв и в следващите 2-3 месеца се издължи.
За колата на баща ти - може би сте пропуснали да я отпишете от данъчната служба при общината, затова и се е начислявал този данък. Отидете с документите от КАТ и предайте копия , които те да си сложат в архивите и така ще ти отпадне този данък, защото баща ти не е имал тази кола, в този период. Така че този данък ще отпадне.
За твоята кола, внеси поне част от данъка, да речем 50 лв и в следващите 2-3 месеца се издължи.
За колата на баща ти - може би сте пропуснали да я отпишете от данъчната служба при общината, затова и се е начислявал този данък. Отидете с документите от КАТ и предайте копия , които те да си сложат в архивите и така ще ти отпадне този данък, защото баща ти не е имал тази кола, в този период. Така че този данък ще отпадне.
- p_dyan
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|