начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

МЕСЕЧНИ ПОМОЩИ ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

МЕСЕЧНИ ПОМОЩИ ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ

Мнениеот violetad » 20 Апр 2009, 23:40

Здравейте, съвсем отскоро съм инвалидизирана с диагноза Хронична лимфолевкимия К.С. ІІІ състояние след ПХТ АХ втора степен с 82% трайно намалена работоспособност. Подадох молби-декларации по съответните образци в Дирекция "Социално подпомагане" по постоянен адрес за месечни добавки, които по закон, мислех че ми се полагат. Трудно се движа, задъхвам се и за всичко използвам услугите на децата си. В момента съм с друг адрес на местоживеене, но не съм си сменяла постоянния адрес, а на снаха ми са казали, че ако не съм непрекъснато на този адрес ще трябва да връщам сумите, така че изобщо да не подавам молбата за отпускане на месечната добавка за социална интеграция. Често влизам и ходя по болници. Обстоятелствата ми налагат да се местя при дъщеря ми или сина,или в болницат, защото не мога да се справям сама, а те работят и в тези условия не искам да натоварвам никого. Моля за компетентен отговор! - Имат ли правно основание да заявят това от съответната Дирекция по постоянния ми адрес и трябва ли институциите на Държавата да ме лишават от правата ми да ползвам тези добавки само защото живота ме притиска отвсякъде? Електронната поща, на която чакам отговора Ви е на снаха ми, която в момента се грижи за мен и на чийто адрес ми е постоянната регистрация още от януари 2006 г. Още веднъж моля за помощ и законосъобразен отговор!!
violetad
Нов потребител

Re: МЕСЕЧНИ ПОМОЩИ ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ

Мнениеот tisii » 27 Окт 2009, 17:27

Здравейте! И аз съм с увреждане и ТЕЛК а и работех в ДСП като сътрудник социални дейности, но ми се наложи да отида да живея в друг град. Тогава колегите ме предупредиха, че нямат право да ми плащат интеграционните ако не живея на този адрес т.к. минават на проверки. И ако не ме открият и аз не дам доказателствено обяснение примерно че съм била в болница в периода на посещението им ще трябва да връщам пърите. Иначе казано ако постоянния ви адрес ще да е в друг град ще трябва да го смените заедно с това да направите и нова регистрация в тамошното социално но нещата са обвързани и с телк и пенсионното по постоянен адрес и те трябва да се прехвърлят. Така, че си помислете добре къде ще живеете и как ще обяснявате отсъствието си при обичайните проверки.
tisii
Нов потребител

Назад към Данъчно право