Здравейте!
Имам един малък казус, с който не мога да се справя сама и имам нужда от Вашата помощ:
Сам родител, който е на граждански договор, т.е. самоосигуряващо се лице, след като през цялата 2008 година е плащал 10% плосък данък и необходимите осигуровки в размер на 31.5 % (след като са приспаднати необлагаемите 25% признат доход), ползва ли някаква облекчение по отношение на всички тези плащания? Има официален развод, получава месечна издръжка от бившия съпруг за детето, живее под наем и плаща всички данъци както се плащат и от семейства с доходи от двамата съпрузи.
Поздрваи,
Ани
- Дата и час: 22 Ное 2024, 20:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Данъчно облекчение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Данъчно облекчение
Не, няма преференции. В Европа "семейно подоходно облагане" не се практикува. Т.е., данъци се плащат индивидуално върху доходите, които получава лицето. Данъчни облекчения няма. Но може да получи "субсидии" по реда на Закона за семейните помощи за деца, разбира се, ако отговаря на определени условия
- prnedev
- Активен потребител
Не на разведените като такива, а на тези, които си гледат сами децата. Цял свят си е устроил социалната политика в това отношение, но ние както винаги сме светлинни години назад. Точно в това това отношение ако има преференции, няма да се съсипе държавата ни, вярвайте ми! То за съсипването има кой да се погриже.
Все пак благодаря за остроумния Ви коментар!
А.Х.
Все пак благодаря за остроумния Ви коментар!
А.Х.
- a_hristova
- Нов потребител
Христова, към мен ли ви е насочена репликата?
Колкото по темата, за целия свят незнам до колко има облекчения, но съм сигурен, че в Европа, в частност ЕС, няма данъчни облекчения, за случаите, които казвате, че са популярни в света.
Има помощи (субсидии) или както си ги наричат по съответната национална социална политика, но те имат дотолкова връзка с данъците, доколкото събраната сума се преразпределя.
А специално за данъчното облагане, смея да твърдя, че сме по-напред и от редица западни държави. Незнам, дали сте запозната, но започнаха да се появяват и "данъчни резиденти" - т.е., граждани на страни от ЕС, на които "центъра на жизнените им интереси" е вече тук, само заради изгодното ни облагане.
Колкото по темата, за целия свят незнам до колко има облекчения, но съм сигурен, че в Европа, в частност ЕС, няма данъчни облекчения, за случаите, които казвате, че са популярни в света.
Има помощи (субсидии) или както си ги наричат по съответната национална социална политика, но те имат дотолкова връзка с данъците, доколкото събраната сума се преразпределя.
А специално за данъчното облагане, смея да твърдя, че сме по-напред и от редица западни държави. Незнам, дали сте запозната, но започнаха да се появяват и "данъчни резиденти" - т.е., граждани на страни от ЕС, на които "центъра на жизнените им интереси" е вече тук, само заради изгодното ни облагане.
- prnedev
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|