начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

Сламки

В този форум можете да търсите и предоставяте лекции и др. материали

Сламки

Мнениеот Анита » 13 Юли 2004, 10:33

Колеги, сега започвам своята работа като адвокат - преди няколко дни се вписах. От къде в интернет мога да науча как на практика се работи. Разгледах Образците в LEX, но ако има и други сламки, моля помогнете. С поздрав: Една начинаеща :)
Анита

Re: Сламки

Мнениеот донна » 13 Юли 2004, 11:11

пишеш в гугала наименованието на това което ти трябва и ако го има ще изкочи
другото е купи си провноинформационна система ,а пък за образци на искови молби по облигационно търговско и вещно следва да се купи КЕПСИ
донна

Мнениеот Анита » 13 Юли 2004, 11:14

Благодаря! Всъщност за КЕПСИ никога не съм чувала. А това с гугъла е ясно.
Анита

Мнениеот sunshine_75 » 13 Юли 2004, 11:49

Колега, в ИНТЕРНЕТ наистина не може да се разбере как се работи...Ако наистина искате да се учите как се работи, опитайте да се свържете с колега с повече опит..Все още се намират адвокати, за които е важно да имат можещ и интелигентен партньор в залата и извън нея и не се страхуват, че новаците ще им "изядат хляба"..Защото само сламки на начина на работа няма да Ви научат...Има и отношения, и други работи измежду редовете на дебелите книги...Желая Ви успех!!!
sunshine_75
Потребител

Мнениеот Анита » 13 Юли 2004, 12:10

Благодаря! За съжаление града, в който работя не представя големите възможности на столицата, така че ще ми е много трудно да послушам съвета Ви. Добрите адвокати тук се броят на пръсти и естествено не допускат никой до себе си. Знам, че е много трудно да се започне, особено САМ, но се надявам с труд и постоянство да намеря своето място под слънцето! :)
Анита

Мнениеот lara » 14 Юли 2004, 00:59

Ха-ха-ха...Сещам се само за един начин да научиш как на практика се работи!
А той е: ПРАКТИКА!!!
Това с гугъла и кепси-то, и Апис-а, и Сиела-та, та дори и ПИС "Лекс" са улеснения, но...те са капка в морето, а морето е-я го виж-необятно....
Как се работи ще разбереш като работиш....Май не е редно да отговарям на въпрос, на който никой не ми отговарял като се вписах. А и аз май не го задавах! Май, че още тогава знаех отговора. Търси го сама!!!!!
И не се оправдавай с "нашият град", защото в "Нашият град" сме около 5 хил. Разбирай, Софията, мамо, Софията....И никой не допуска никого до себе си, точно защото сме голям град и добрите адвокати се броят на още по-малко пръсти....А конкуренцията би смазала всеки по-слабохарактерен колега, така че "възможностите" в София понякога са по-скоро невъзможости....
Но ние оцелявамееееее......
lara
Младши потребител

Мнениеот indi_AD » 14 Юли 2004, 08:17

Сиела или Апис ще ти свършат работа - не са само за сламките, но и за процедурите.... Най-добре (ако естествено имаш такава възможност) се хвани с дознател, следовател или съдия, хем ще се научиш, хем ще имаш и възможност да препечелваш :-)

...and justice for all
indi_AD

Мнениеот bgjurist » 14 Юли 2004, 08:30

Вижте, колеги. Не е важно в кой град работиш; важно е да "зарибиш" клиента и да го накараш да ти води други клиенти. Не забравяйте, че клиентът е животно, което чака да бъде одрано учтиво... ;-$
bgjurist
Потребител

Мнениеот Анита » 14 Юли 2004, 09:23

Lara, предполагам, че си права! Може би това, което ми трябва в най-голяма степен е СМЕЛОСТ. Благодаря, че си каза мнението! :)
Анита

Мнениеот Анита » 14 Юли 2004, 09:26

INDI, от много колеги съм чувала, че мислят така да започнат - най-вече с познат следовател. Това е много добра идея! :)
Анита

Мнениеот shveda » 14 Юли 2004, 09:43

Да наистина ти трябва смелост, освен това увереност и много оптимизъм. Иначе е невъзможно. Нещата от ден на ден стават все по - трудни. На всекиго от нас е било много нрудно в началото /със съвсем малки изключения/, а и не само в началото, всеки ден е труден, но интересен. Всеки поставен пред теб казус е един изпит, често и по труден отколкото в университета. От друга страна трябва да си и добър психолог.
Това се усвоява бавно и дълго в процеса на работа, но удовлетворението, което получаваш на финала си струва. Ще губиш и ще печелиш, ще има моменти, в които ще се прокрадва съмнение, дали си избрала верния път, дали не е трябвало да си избереш друга професия, важното е да не се отчайваш и да се въоражиш с голямо търпение. Успех!
shveda
Потребител

Мнениеот Анита » 14 Юли 2004, 09:45

Благодаря, думите ти наистина ми вдъхнаха кураж!
Анита

Мнениеот katlin » 14 Юли 2004, 18:24

KOLEGI,NADQVAM SE NQMA DA SE RAZSARDITE NA OBRASHTENIETO,KATO STUDENTKA PO PRAVO ISKAM DA VI ZAPITAM KAKVO BIHTE KAZALI NA NAS,KOITO SME TRAGNALI PO VASHIQ PAT-DALAG I TRANLIV?V KAKVA NASOKA DA SE ORIENTIRAME SLED KATO ZAVARSIM ?

BLAGODARQ VI PREDVARITELNO.
katlin
Нов потребител

Мнениеот 2222 » 14 Юли 2004, 21:48

Niama nikakvo teoremi.
Zavisi ot konkretnia sluchaj i razbira se vazmojnostite na choveka.

No edno e sigurno - patiat e dalag i tranliv dejstvitelno.
2222

Мнениеот lara » 15 Юли 2004, 00:39

Жельо, не знам защо, но успяваш по удивителен начин да ме развеселиш винаги. Това за клиента ми хареса - "животно, което чакало да бъде одрано... учтиво!"
Не, ще ме скъсаш от смях, наистина!!!!
kisses
lara
Младши потребител

Мнениеот 444 » 16 Юли 2004, 11:23

mnogo se samniavam, 4e ima oshte takiva gotovi da ti pomognat darti advokati...
444

Мнениеот 444 » 16 Юли 2004, 11:25

Draga, imai predvid 4e polojenieto naistina e ot4aivashto, no s malko pove4e kasmet, oshte pove4e uporstvo, nahalstvo, postoianstvo i 4ar, badi sigurna, 4e vse niakoga i vse niakak si shte se spravish...
444

Мнениеот 444 » 16 Юли 2004, 11:27

ABSOLIUTNO SI PRAV...
444

Мнениеот olin » 16 Юли 2004, 14:57

Колеги нали знаете що е адвокат, има един много хубав виц за нас.

Клиента е крава която единия дърпа напред ,друг назад , а адвокат седи и само я дои.
Прочетох доста неща , но си мисля ,че ако наистина попаднете на колега близо до Вас имате шанс да научите нещо повече , аз започнах преди няколко години и трябва да Ви кажа ,че при които и от "светилата" в професията да съм отишъл не ме е върнал за сламка , но само това не помага наистина има много други неща които те правят успял адвокат . Няма добри и лоши адвокати има успели и неуспели според мен. Дерзайте.Клиент клиент води и клиент клиент гони и не се притеснявайте ,че някой е избягал или Ви е изоставил в първа или втора инстанция. Според мен е нужен хъс и спортна злоба също и много .................контакти. Това , което съветват за следователя или съдия е също вариант ползваите и полицай.
olin

Мнениеот richter » 19 Юли 2004, 12:49

Мило момиче, не се учи да работиш със сламки, а с мозък. Ще ти бъде изключително трудно в началото, но сламките не помагат. Създай си свой стил на писане.
richter
Младши потребител

Следваща

Назад към Лекции и материали