начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

работа

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: работа

Мнениеот fighter » 06 Дек 2010, 18:48

До galina_pen4eva

Най-важното е като начало да запазите спокойствие. Шокиращо е да завършиш образованието си и изведнъж да се окажеш на пазара на труда И то .... без стаж.
Човек трябва да вярва в себе си, а останалото си идва на мястото с времето. Е, при някои идва по-късни ... :)
Аз мисля, че специалността е хубава. Бих повторила един съвет, който аз получих от един добър приятел: Изкарай поне една година на държавна работа, без значение каква. Виж как работи администрацията отвътре и после бързо се ориентирай навън!
fighter
Потребител

Мнениеот Pause » 11 Дек 2010, 20:36

Преценка,все още не мога да дам понеже я правя комплексно,а не едностранно. :D
Все пак не е от хората които могат само да искат ,а насреща да не дават нищо.
Има диплома иска да се реализира пътища много.Това е от мен,весели празници.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 11 Дек 2010, 22:01

Pause, точно там е проблемът. Г-цата има диплом за завършено образование, а не знае какво може да работи. Срамота е направо - да учиш 4 години и да не знаеш за какво си учил. Все пак се очаква за 4 години да натрупаш знания, които ще са ти полезни в живота. С тези знания ще се реализираш в някаква сфера и ще ставаш професионалист. Това, да не знаеш какво можеш да работиш и да питаш във форум е наглост.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот donna » 11 Дек 2010, 22:36

:D предлагам на госпожицата да провери на сайта на регистъра на административните структури имаше обява за космонафт -младши или ранг ІІІ мисля за полет до Марс :D
donna
Старши потребител

Мнениеот dimist » 11 Дек 2010, 23:04

Много несериозно е това с Марс, не я вземайте за мезе. След като за 4 години учене не е разбрала какво може да работи с това образование, значи става за зам.министър поне. Ето в Министерството на културата се отвори свободно място. Ако не - в Министерството на замеделието постоянно се освобождават щатни бройки.
dimist
Потребител

Мнениеот street » 12 Дек 2010, 10:55

чакай сега аз да питам какво може да се работи със следните образования , щом така седи върпоса с момичето ......

1.Стопанско Управление
2.Индустриален Мениджмънт
3.Международни Икономически Отношения

Отговор икономист не се приема - твърде общо понятие ;)

Айде сега лека задачка ;)

Айде и след като много се хвалите за образованието - всеки да каже какво е учил:

Аз ще почна първи:
1.Стопанско Упралвение
2.Право
Аватар
street
Потребител

Мнениеот Melly » 12 Дек 2010, 11:49

street написа:Айде сега лека задачка ;)

Айде и след като много се хвалите за образованието - всеки да каже какво е учил:

Аз ще почна първи:
1.Стопанско Упралвение
2.Право

То и Атанас Буров е учил това. Но за разлика от някои други, виж до къде е стигнал.

Извод:
Не е чак толкова важно какво си учил, а колко и какво си научил.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот street » 12 Дек 2010, 12:32

Melly написа:
street написа:Айде сега лека задачка ;)

Аз ще почна първи:
1.Стопанско Упралвение
2.Право

То и Атанас Буров е учил това. Но за разлика от някои други, виж до къде е стигнал.

Извод:
Не е чак толкова важно какво си учил, а колко и какво си научил.

смятах да отговоря , но ....
не си заслужава да влизам в безмислени спорове, просто попитах нещо, и щом това е отговора всичко ми е ясно ;)
Аватар
street
Потребител

Мнениеот Melly » 12 Дек 2010, 12:47

То и аз дълго време се въздържах да не ти го кажа в прав текст да спреш да хленчиш в темата за адвокатския изпит, а да си седнеш на четирибуквието и здраво да четеш... :?
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот street » 12 Дек 2010, 12:59

няма да ти отговоря :) успех !
Аватар
street
Потребител

Мнениеот Melly » 12 Дек 2010, 13:03

Искрено ти желая успех на следващите изпити. Не се отказвай, а залягай мъжката. :wink:
Ще се радвам да се впишеш в адвокатурата.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот donna » 12 Дек 2010, 14:01

:mrgreen: Никакв адвокат цяло инистерство заслужава човека!
donna
Старши потребител

Мнениеот street » 12 Дек 2010, 18:19

Нещо за майтап ме вземате май.....
Ок.
Но просто това гарантира, че като се върна в мвр защото това ще стане ... ;) те колегите адвокати си знаят ! Този път аванта никаква ! Защото винаги съм се държал супер колегиално с отсрещната страна, даже съм помагал , защото са колеги. Но заради такива съркастични подмятания , изцяло вече си промених мнението за друга страна.
Ей тогава да ми дойде едно такова плямпало - наричащо себе си адвокат , хахаха като знам какви мишки са повечето/успешно взели изпитчето/....

А на прекалено уверените в себе си , и много знаещите .. мога само да кажа ,че вие господа и много уважаеми госожици , надали ще имате толкова дела в практиката си , колкото аз лично съм водил, разследвал и създавал! за 2 години - бройката е 600 и нагоре можете да си ги разбиете по месеци!
Защото вие драги мои се борите точно срещу това ,което аз съм създавал.
А на колегите които са по граждански, искам да ги попитам най-отговорно как бихте работили едно дело за изнасилване или птп , като сте много вещи по всичко , най-вероятно ще се допитате до поне 5 колеги за "акъл" , така съм и аз с гражданските , така че всяка жаба да си знае гьола!

И колежеке мели - може да не ме поучавате , дали мрънкам и дали съм учил или не , защото и вие сте толкова веща по наказателни , колкото аз по граждански!!!

Убеждавам се за пореден път , че форума е пълен с хора , които само търсят с кого да се сдъфчат, или да избият някой друг комплекс след работния ден!
И съм убеден на 100% ,че ако човека пишеш насреща ви е пред вас , няй вероятно ще мълчите като първолаци и няма да обелите и дума! Защото тука е лесно нали , пишем там на някой си и гледаме сеира!

За образованието не съм го писал да се заяждам или правя на велик, защо хората , които нападнаха така просташки момичето написало темата , не напишат те какви са и какво са учили а ?

Тъпата българска черта - винаги да се подиграваш на другия е в пълна сила тука , за това може само да ви пожелая Успех ! Но еима една истина - живота пише най-вярните оценки, и за вашето мнение за мен ми е точно през....... Защото мен са ме оценили , много пъти и то не някви си много словници от някакъв измислен "юридически" форум.Знам какво съм постигнал ,знам какво съм дал за да го постигна! Това ми стига.

Мели - човек се учи цял живот, неможеш да кажеш на някой да си сядал на четирибуквитео , да учел , защото лично ти не си била до мен да видиш колко съм чел!

Повече дума няма да напиша във форума , защото не смятам да си губя времето с простотии !!!
Аватар
street
Потребител

Мнениеот donna » 12 Дек 2010, 18:36

Eх ,честолюбие и върховенството на АЗ-ът ,ама с него не се стига далече, пък ми намирисва и на женомразство :? не бива така ...аз ви обичам всички ,света е изграден от любов и само колко е красив :wink: !
donna
Старши потребител

Мнениеот d_q_d » 17 Дек 2010, 12:00

Не е хубаво да се подиграваш на някой, ама понякога този "някой" си го търси. Животът не е само цветя и рози, така, че който задава тъпи въпроси, ще си носи последствията от това. Има огромна разлика м/у това какво може да се работи с дадена специалност на теория (според записаното в дадените норм.актове) и това дали е практически осъществимо. Аз лично си помислих за Института по Криминалистика и Криминология към ВКС (или към Върховна прокуратура ли беше, не помня точно). Но, хората са прави, че не може 4 години да се учи и да не се знае за какво се учи.
d_q_d
Младши потребител

Мнениеот lexy21 » 17 Дек 2010, 19:08

street написа:Но просто това гарантира, че като се върна в мвр защото това ще стане ... ;) те колегите адвокати си знаят ! Този път аванта никаква ! Защото винаги съм се държал супер колегиално с отсрещната страна, даже съм помагал , защото са колеги. Но заради такива съркастични подмятания , изцяло вече си промених мнението за друга страна.
Ей тогава да ми дойде едно такова плямпало - наричащо себе си адвокат , хахаха като знам какви мишки са повечето/успешно взели изпитчето/....
Защото вие драги мои се борите точно срещу това ,което аз съм създавал.

Вие това сериозно ли :D
Разбирам разочарованието Ви, особено, ако действително сте положил толкова усилия, както твърдите. Ако, обаче, така емоционално мислите, че е нормално да се разследва, ако изповядвате процесуално поведение, продиктувано от лично неудовлетворение и разочарование, е... поздравявам Ви, със сигурност такива хора трябва да упражняват професията, към която мислите да се завърнете! Остава да се радвам, че тя не е съдийската.

П.П. Само едно леко уточнение - в досъдебното производство страни няма. Тях ще ги търсете в друга фаза на процеса. Функцията, която законът ви е вменил да упражнявате, Ви задължава да събирате както обвинителни, така и оправдателни доказателства. Сигурна съм, че знаете, коя е тя.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот kuzdov » 17 Дек 2010, 20:43

Само ще вметна, че горепосочената "специалност" се изучава и в курса за първоначално професионално обучение на полицаи кат. Е в рамките на 12 лекции :lol: ... Цялата наука се състои в изучаване на прийомите за обща и индивидуална превантивна дейност и предотвратяване и пресичане на правонарушения. Почти всички са с пожелателен или условен характер 8) ...
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Мнениеот tarboxx » 22 Дек 2010, 17:23

Определено ми липсваха известно време мненията на донна, разтоварих се чудесно с темата, весели празници и отлично настроение!
tarboxx
Потребител

Предишна

Назад към Конкурси, изпити