Интересува ме някой има ли наблюдения кога са изпитите за младши съдии и има ли наистина някакъв шанс те да са два пъти годишно.
Би ли могъл някой да ми каже как се определя, в случай, че всичко е минало о.к., в какво отделение да бъдеш - наказателно или гражданско?
- Дата и час: 21 Ное 2024, 17:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
кога са изпитите за младши съдии
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: кога са изпитите за младши съдии
На първия въпрос - веднъж годишно са. Кога точно ще са следващите, не може предварително да се каже.
На втория въпрос - идеята поначало е всички младши да видят всякакъв вид дела, но си там, където те прати председателят на съда. Зависи, естествено, от нуждата от запълване на дупки в съставите и подобни фактори. (Някой беше казал, че навсякъде - вкл. в съда - е като в армията - питат те какво можеш и ако можеш да плуваш, те правят танкист или парашутист. )
На втория въпрос - идеята поначало е всички младши да видят всякакъв вид дела, но си там, където те прати председателят на съда. Зависи, естествено, от нуждата от запълване на дупки в съставите и подобни фактори. (Някой беше казал, че навсякъде - вкл. в съда - е като в армията - питат те какво можеш и ако можеш да плуваш, те правят танкист или парашутист. )
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
В най-добрия случай конкурса ще го обявят последните седмици на декември 2009г. В най-лошия - есен 2010.
- ragazo
- Потребител
Благодяря,
Питам защото, за мен е важно тъй като декември приключва първата сесия на държавните ми изпити, която се надявам и да е последна, след което трябва да изтекът тези 6 месеца стаж и чак тогава имам право да се явявам на каквито и да е др. изпити. И в случай, че конкурсите са обикновенно в началото на годината, това означава, че трябва да мине и още една година през която да чакам, за да мога най-после да се явя. Не бъркам за това, нали?
Иначе, по отношение на това с председателя на съда - знаех, че е нещо подобно, но това е абсурдно, защото в крайна сметка колкото по-профилиран в знанията си е един човек, толкова по ефективен може да бъде. Все пак благодаря за информацията.
Питам защото, за мен е важно тъй като декември приключва първата сесия на държавните ми изпити, която се надявам и да е последна, след което трябва да изтекът тези 6 месеца стаж и чак тогава имам право да се явявам на каквито и да е др. изпити. И в случай, че конкурсите са обикновенно в началото на годината, това означава, че трябва да мине и още една година през която да чакам, за да мога най-после да се явя. Не бъркам за това, нали?
Иначе, по отношение на това с председателя на съда - знаех, че е нещо подобно, но това е абсурдно, защото в крайна сметка колкото по-профилиран в знанията си е един човек, толкова по ефективен може да бъде. Все пак благодаря за информацията.
- absurdum
- Младши потребител
А някой явявал ли се е на подобен изпит, за да каже горе-долу как е? Имам предвид в каква степен се изисква познаване на материята и до колко въпросите са съобразени с конспекта?
- absurdum
- Младши потребител
Иначе, по отношение на това с председателя на съда - знаех, че е нещо подобно, но това е абсурдно, защото в крайна сметка колкото по-профилиран в знанията си е един човек, толкова по ефективен може да бъде.
Чак пък абсурдно... Същото е за не-младшите съдии. Има и районни съдилища с по двама-трима-петима съдии, където и да искаш, няма как да се "профилираш".
За другото можеш да потърсиш тук теми за конкурсите - има в сравнително изобилие.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
От днес в 14-дневен срок е подаването за заявление и документи за мл. магистрати в администрацията на ВСС, изпитите-писмените са през юни тази година. Подробности на сайта на ВСС. Успех на всички!!!
- magi_jeleva
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|